Masové koule s rajčatovou omáčkou

17. července 2012 v 19:21 | Alena |  Mleté maso
Rychlý a snadný oběd nebo večeře


Co budete potřebovat:

Masové koule

  • 400 g kvalitní mleté ​​vepřové maso
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1-2 stroužky česneku, jemně nastrouhaného
  • z 1 rohlíku strouhanka
  • 2 lžíce parmezánu, nastrouhaného
  • 2 lžíce petrželky, nasekané
  • sůl
  • černý pepř, čerstvě namletý
  • 1 velké vejce, lehce našlehané

Omáčka

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 stroužek česneku, jemně nastrouhaný
  • 1x 400ml konzerva sekaných rajčat
  • 100 ml vody
  • 1-2 lžíce krupicového cukru, ale jen pokud se podává se špagetami

Jak na to:


Smíchejte všechny ingredience a mokrýma rukama utvořte koule


Na drobně pokrájenou a lehce osmahnutou cibulku poskládejte masové koule a přidejte


rajčata v plechovce. Pokud máte dobře vyzrálá červená rajčata, použijte je oloupaná.


Přidejte trochu vody, ale jen tolik, aby nebyly masové koule celé ponořené. Vařte asi 20 minut přikryté
pokličkou a ke konci vaření pokličku sundejte.


Voda se musí vyvařit, ale ne všechna. Omáčku dochuťte podle chuti. Pokud budete masové kuličky podávat se
špagetami, přidejte do omáčky trochu cukru.


Dobrou chuť!

Tip: Maso můžete použít kuřecí, krůtí nebo půl vepřového a půl hovězího. (Já nejraději dělám kuličky
vepřové nebo kuřecí)

Mohlo by Vás také zajímat:

Kebab s omáčkou z fíkůRyba s chilli omáčkouKebab s TahiniPopulární čínská polévka

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 17. července 2012 v 21:53 | Reagovat

Alenko, to musí být pochutnáníčko! :-P Načisto se mi sbíhají sliny. ;-)  :-) Skvělý tip, vyzkouším co nejdříve! :-)

2 Alena Alena | E-mail | Web | 17. července 2012 v 21:58 | Reagovat

[1]: Hani a je to hned hotové, žádné dlouhé vaření. ;-) Měj se moc hezky! :-)

3 Kristyna Kristyna | 19. července 2012 v 12:24 | Reagovat

Super receptik. Uz jsem vyzkousela a je to fakt vynikajici!!

4 Alena Alena | E-mail | Web | 19. července 2012 v 12:44 | Reagovat

[3]: Kristyna, vždycky mě potěší, když můj recept chutná! Děkuji za komentář i za návštěvu blogu ! :-)

5 Alis Alis | Web | 19. července 2012 v 14:52 | Reagovat

Ahoj Alí,moc Tě zdravím :-) Taky bych si hned dala :-)  :-) Mleté maso často používám,takže tenhle recept brzy vyzkouším ;-)

6 Alena Alena | E-mail | Web | 19. července 2012 v 16:27 | Reagovat

[5]: Ahoj Alís, :-) mleté maso je vděčné téma. Dá se s ním vytvářet nespočet možností. A tyhle koule chutnají moc dětem :-)

7 Vilemína Vilemína | Web | 20. července 2012 v 20:07 | Reagovat

Jednoduché, ale dobré.
Rajskou mám nejradši s trochou perníku, zahustí i dochutí. Hrst rozdrobených rumových perníčků je na to skvělá, myslím, že u Šárky jsem to před asi 4 lety pochytila.
Ale někdy to chce lehší variantu, k tomu sýru by se perník moc nehodil :-)

8 Alena Alena | E-mail | Web | 20. července 2012 v 20:13 | Reagovat

[7]: S perníčky to neznám, ale do klasické rajské omáčky dávám špetku skořice. Musí to být s perníčky chutné, zároveň se omáčka osladí, nejen navoní :-) To je moc prima rada. :-)

9 DolceVita DolceVita | Web | 26. července 2012 v 11:51 | Reagovat

Vilemína - Alena:

Opravdu mohu rumové perníčky doporučit, protože rajské krásně vyhladí chuť a neskutečně příjemně ji provoní vším, co do klasické české rajské omáčky patří :-) Neznám lepší zahušťovadlo. A na rajskou jsem rozhodně zase po delší době dostala chuť :-) Ve skleníku se to už pomalu začíná červenat.

10 Alena Alena | E-mail | Web | 26. července 2012 v 12:44 | Reagovat

[9]: DolceVita, děkuji za cenné rady, perníčky určitě do rajské přidám! A bude to hodně brzy, protože jsem na tu rajskou dostala taky nesmírnou chuť :-)

11 vojtta vojtta | 13. února 2013 v 10:30 | Reagovat

vynikajici jen jsem tam del susenou petrzel-)vinikajííci ste velka kuchařka :-)

12 Ježková Věra Ježková Věra | E-mail | 20. července 2013 v 11:13 | Reagovat

Právě jsem vyzkoušela receptík. Výborné, rychlé :-P

13 Alena Peková Alena Peková | 21. července 2013 v 6:20 | Reagovat

[11]: [12]: Děkuji za vyzkoušení a pěkné hodnocení. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.