Pečené kuře se slaninou a cibulí

28. června 2012 v 0:05 | Alena |  Francie z kuchařky
Toto populární francouzské kuře dokonale kombinuje báječná chuť cibule a slaniny. Kuře se pomalu peče
v troubě, a Vám zbude spoustu času na jiné věci.



Co budete potřebovat:

  • 12 perlových nebo naložených cibulek
  • 60 g prorostlé slaniny bez kůže a nakrájené na 1 cm proužky
  • 80 g čerstvého másla (nejlépe přepuštěného)
  • 1.5 kg kuřete
  • 30 g hladké mouky
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • bouquet garni
  • čerstvě nasekaná petrželka, na ozdobu

Jak na to:


Předehřejte troubu na 170°C
Kuře omyjte, osušte a osolte. Převázejte jej kuchyňským provázkem a potřete ho celé máslem.
Cibulku dejte do malého kastrůlku spolu s pokrájenou slaninou, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu.
Sceďte a opláchněte studenou vodou.

Rozpusťte 60 g másla ve 2,5 litru hlubokém hrnci s pevným uzávěrem. Vložte kuře a opečte je asi 10 minut,
nebo dokud lehce nezhnědne. Vyjměte jej z pánve a osušte papírovou utěrkou.



Odstraňte přebytečný tuk z pekáče, ponechte pouze 2 lžíce. Přidejte slaninu a cibulky a opékejte
3 minuty, nebo až bude kuře lehce opečené. Poté vyjměte. Do pekáče přidejte zbývající máslo,
rozpusťte jej a přidejte mouku. Míchejte vařečkou a odškrabujte přípečky z pánve.
Opékejte asi 3 minuty - jen lehce dozlatova. Postupně dolijte kuřecí vývar, rozmíchejte dohladka
a pomalu zahřívejte. Nesmí se vařit.

Vraťte kuře do pánve, přidejte bouquet garni, osolte, opepřete a povrch kuřete posypte slaninou a cibulí.
Přiveďte do varu, přikryjte pekáč a pečte cca 50 minut. Ke konci pečení odkryjte a nechte kuře zezlátnout.

Hotové kuře položte na servírovací mísu, děrovanou naběračkou vytáhněte slaninou a cibulky
a posypte tím kuře. Udržujte v teple a v případě potřeby snižte omáčku varem na sirupovitou
formu. Dochuťte omáčku podle chuti a přelijte jí povrch kuřete. Posypte petrželkou a podávejte.



Dobrou chuť!


Autorství receptu:
LE CORDON BLEU
Home Collection CHICKEN

Mohlo by Vás také zajímat:

Kuře s žampionyBaby kuřátkaClafoutis z broskvíBaskické kuře


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hastronom Hastronom | E-mail | 28. června 2012 v 7:14 | Reagovat

Pečené kuře s houbami, slaninou a cibulí. "Když nemáte houby, tak je tam prostě nedáte" J. Babica ;-)

2 Alena Alena | E-mail | Web | 28. června 2012 v 8:53 | Reagovat

[1]: Máš pravdu ;-) Chybička se vloudila :-)

3 Alis Alis | Web | 28. června 2012 v 15:30 | Reagovat

Ahoj Alí, vypadá to tak lákavě, že bych si hned dala :-) Mám další inspiraci na nedělní oběd!!! Měj se moc hezky!!!

4 charmand charmand | 28. června 2012 v 15:32 | Reagovat

uzasne.

5 Bali Bali | Web | 28. června 2012 v 17:38 | Reagovat

to je hezký, to je podle mého gusta. Kamarádka to kuře plní slaninou a hodně cibule a pak se to opéká na rožni, taky mňam!Ale poslední dobré domácí kuře jsme snědli před dvěma týdny, tak si musim nechat zajít chuť asi až do září, než si nějaká zase dovezeme z FR.

6 Alena Alena | E-mail | Web | 28. června 2012 v 17:46 | Reagovat

[3]: Alis, děkuji a pokud bude kuře v neděli, přeji dobrou chuť! :-) Taky se měj  hezky! :-)

7 Alena Alena | E-mail | Web | 28. června 2012 v 17:46 | Reagovat

[4]: Charmand díky! :-)

8 Alena Alena | E-mail | Web | 28. června 2012 v 17:54 | Reagovat

[5]: Bali díky. Kamarádky kuře na rožni
musí být pohádka, nebo taky nebe v hubě,:-D jak řekl někde Troška. :-) Takové kuře bych si nechala líbit. ;-) Někde jsem už četla o kuřeti z Francie, no, tak to já si můžu nechat akorát tak zajít chuť :-( Ale třeba se někdy podaří i tady DOMÁCÍ kuře !

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.