Malé vepřové roládky s delikátní omáčkou

25. dubna 2012 v 9:18 | Alena |  Vepřové maso

Co budete potřebovat:

  • 4 vepřové řízky, (telecí, svíčková, krůtí nebo kuřecí)
  • 4 tenké plátky schwarzwaldské šunky
  • 8 větších čerstvých listů šalvěje
  • 1 lžíce másla
  • 1 olivového oleje
  • 3 lžíce Marsala
  • 150 ml šlehačky
  • 1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to:

Mezi dvěma kusy papíru na pečení lehce naklepte řízky. Odstraňte papír a přeřízněte řízek napříč na polovinu. Osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem, položte schwarzwaldskou šunku a čerstvé lístky šalvěje. Smotejte a propíchněte párátkem.
Maso je nyní připraveno na smažení.

Maso opékané na pánvi, je vynikající způsob přípravy suchých a tenkých plátků masa.
Použijte teflonovou nebo těžkou pánev s dostatečným množstvím tuku, aby se maso nepřilepilo. Vysoká teplota horkého tuku ihned maso zatáhne.


Maso přidejte až když je máslo zpěněno. Několikrát rychle otočte a opečte, pak vařte na mírném plameni 3 až 4 minuty. Maso musí zůstat vlhké a šťavnaté.

Vyjměte maso, přidejte Marsala a míchejte až se uvolní všechny přípečky z pánve, které zdokonalí šťávu. Za mírného tepla přidejte smetanu a nechejte ji povařit až omáčka mírně zhoustne. Nakonec přidejte šalvěj a koření, Roládičky vraťte na pánev, nechejte chvilinku prohřát a můžete podávat

Dobrou chuť!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Janie Hutcherson Janie Hutcherson | Web | 25. dubna 2012 v 9:25

Mňamka :D jinak jsem se chtěla zeptat jestli znáš HáGéčka.Jestli ne tak koukni na můj blog prosím.Omlouvám se za reklamu ale nudím se :D

2 Meg Meg | Web | 25. dubna 2012 v 21:44

Vypadaji uzasne! Salvej a schwarzwaldska sunka, dala bych si hned :)

3 Hanka S. Hanka S. | Web | 25. dubna 2012 v 22:50

Alenko, to je skvělý recept, až budu vymýšlet oběd pro mladé, přijdu pro inspiraci. ;-)  :-)

4 Alena Alena | Web | 26. dubna 2012 v 17:05

[1]: Koukla jsem se :-)

5 Alena Alena | Web | 26. dubna 2012 v 17:07

[2]: Děkuji :-) Myslím si, že je to chutná kombinace.

6 Alena Alena | Web | 26. dubna 2012 v 17:09

[3]: Hani děkuji! :-) Z kuřecího masa je to taky moc dobré, zrovna včera jsme to měli k obědu. :-)

7 HaF HaF | Web | 1. května 2012 v 23:01

Hned bych si dala.Roládu či roládky jsem už dlouho nedělala! Děkuji za inspiraci, u sebe na blogu tam taky někde mám v roládě šalvěj a je to velmi dobrá kombinace. Takže v brzké době něco uvinu a předložím havěti!
Ještě že mám kam chodit pro nápady, poslední dobou už nevím co těm puberťákům uvařit.
Měj se pěkně a těším se na další receptík. :-)

8 Alena Alena | Web | 4. května 2012 v 23:10

[7]: Hani i já děkuji. Máš pravdu, šalvěj je k masu fakt chutná. Já se musím  podívat na tvém blogu, cos dobrého uvařila se šalvějí. Hezký prodloužený víkend! :-)

9 Hanka Hanka | Web | 17. května 2012 v 18:32

Ali ahoj, přišla jsem nakouknout a pozdravit tě. :-) Roládky jsem zatím nedělala, mladí tady sice v neděli na oběd byli, ale měli jsme přírodní řízky, ... taky dobrý! ;-)  :-)
Děkuji ti za návštěvu na "sladkostech" a přeji krásné májové dny (trochu teplejší, než jsou teď)! :-) Hanka

10 avant-garde avant-garde | E-mail | Web | 21. února 2013 v 17:14

můžu se zeptat, jestli se obejdu i bez šlehačky?

Komentáře jsou uzavřeny.