Steak z Dublinu

12. listopadu 2011 v 15:55 | Alena |  Ochutnejte Irsko


Co budete potřebovat:

  • 2 silné řezy ze svíčkové
  • 1 lžíce másla
  • několik kapek olivového oleje
  • 30 ml irské whisky
  • 150 ml smetany
  • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Jak na to:

Rozehřejte grilovací nebo těžkou pánev a když je pánev rozpálená, přidejte olej, pak máslo a po několika vteřinách steaky. Opečte je 3-5 minut z každé strany (přesný čas závisí na tloušťce steaků a na tom, jak je máte rádi propečené). Steaky uchovejte na teplém místě a zatím si udělejte omáčku.

Slijte z pánve přebytečný tuk, přidejte whisky a nechte z pánve uvolnit a rozpustit všechny kousky, které jsou přilepené ke dnu, protože jsou plné neuvěřitelných chutí. Nechte je uvolnit, ale tekutina nesmí zcela vyschnout. Přidejte smetanu a povařte asi 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Poté dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí. Hotové steaky podávejte obklopené omáčkou. Zdobíme plátky žampionů osmažené s malým kouskem másla a čerstvou zeleninou.


Dublin

Spire of Dublin (Dublinská jehla), je jednou z dominant Dublinu. 121 metrů vysoký jehlan
z nerezové oceli, který stojí na místě někdejšího památníku admirála Nelsona na O'Connell Street v Dublinu.

Pomník Daniel O'Connel na O'Connell Street

Bronzová socha Molly Maloneové na Grafton Street
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 12. listopadu 2011 v 18:10 | Reagovat

Ali, dobře, že už jsem po večeři, tohle by se mnou seklo! ???  :-D Všechny suroviny, až na tu hlavní, mám doma. Whisky se u nás najde snadno, horší už je to s masem. :-? Steak vypadá náramně, i když mě na vaření moc neužije, tohle bych vyzkoušet mohla. :-)
Snímky z Dublinu jsou nádherné, "Dublinskou jehlu" znám i z fotek mého přítele, a moc se mi líbí bronzová socha. :-)
Alenko, posílám pozdrav a přeji krásný zbytek víkendu! :-) Hanka

2 Alena Alena | Web | 12. listopadu 2011 v 22:44 | Reagovat

[1]: Hani, určitě by to s tebou neseklo. :-) Přeji ti taky krásný zbytek víkendu! :-)

3 charmand charmand | 14. listopadu 2011 v 14:44 | Reagovat

a samozrejme pravy Ir= kotel hranolek :-D

4 Meg Meg | Web | 14. listopadu 2011 v 22:31 | Reagovat

Já jsem sice po večeři, ale takovýhle steak bych si mohla dát snad kdykoliv :D Rozhodně častěji než čokoládu :) Pěkné fotky!

5 Alena Alena | Web | 15. listopadu 2011 v 22:19 | Reagovat

[3]: :-D  hranolky jsou snad oblíbené všude. Já mám ale raději tence nakrájené brambory upečené v troubě.

6 Alena Alena | Web | 15. listopadu 2011 v 22:24 | Reagovat

[4]: Meg, kousek místa by se i po večeři našlo. :-) Slupnout ho jen tak s trochou zeleninky ;-) Děkuji za ti hodnocení fotek.

7 L+P<3 L+P<3 | Web | 16. listopadu 2011 v 10:08 | Reagovat

To vypadá hodně dobře ! :)

8 Alena Alena | Web | 16. listopadu 2011 v 12:12 | Reagovat

[7]: Děkuji i za návštěvu :-)

9 Papaja Papaja | E-mail | Web | 23. listopadu 2011 v 19:32 | Reagovat

Steak bych mohla snídat nebo mít jako dezert :-D Jsem spíše masová než na sladké... krása :-)
Jinak: krásné fotky z Dublinu :-D
P.

10 Alena Alena | Web | 23. listopadu 2011 v 19:51 | Reagovat

[9]: Pavli, já jsem na maso, ale i na sladké. :-( :-D
Děkuji! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.