Musaka netradičně

25. listopadu 2011 v 20:29 | Alena |  Chutně ze světa


Co budete potřebovat:

  • 600g mletého drůbežího masa (ze stehen)
  • 1 střední pórek, světlá část
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lilek - asi 300g
  • 5-6 středních brambor
  • 2-3 rajčata
  • 150g sýr na strouhání
  • sůl a čerstvě namletý pepř
Bešamel:
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka

Jak na to:

Nejdříve opečte v troubě brambory pokrájené asi na 3 mm kolečka. Já používám papír na pečení, brambory jen osolím a zakápnu asi 2 lžícemi olivového oleje. Peču je ve vyhřáté troubě asi 25 minut.

Na pánev s olejem vložte pokrájený pórek a osmažte ho doměkka, ale ne dohněda. Přidejte mleté kuřecí maso, osolte a opepřete a smažte asi 20 minut.


Na rozpálenou pánev nalijte olej a opečte lilek z obou stran. Vložte ho do zapékací mísy. Na něj poskládeje opečené brambory.


Opečené maso vložte na brambory, zalijte bešamelem, který jste si předem připravili. (Rozehřejte máslo, přidejte mouku a osmažte ji do zlatava. Za stálého míchání metlou přidejte mléko a povařte). Takto připravený bešamel naneste na maso, přidejte nakrájená rajčata a posypte hrubě nastrouhaným sýrem.


Musaku vložte do předem vyhřáté trouby - 180°C a pečte asi 25 minut nebo až sýr zezlátne.

Dobrou chuť!

P.S. Rajčata patří spíše na maso, pak teprve příjde bešamel. Já jsem si na rajčata vzpomněla až když byl bešamel v míse, ale i tak nám chutnalo. Ať chutná i vám!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 HanaS HanaS | 25. listopadu 2011 v 21:49 | Reagovat

Zrovna zítra se chystám taky na Musaku, a taky netradičně - dle Gurmánky bude s pečeným ledovým salátem, tak jsem zvědadá. Váš recept určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci.

2 Alena Alena | Web | 25. listopadu 2011 v 22:31 | Reagovat

[1]: HanaS,
musela jsem se jít podívat ke Gurmánce, :-) její musaka vypadá moc chutně! Pokud vyzkoušíte i moji verzi, ať vám chutná! :-)

3 charmand charmand | 26. listopadu 2011 v 9:42 | Reagovat

Naprosto uchvatne!! Dnesni obed. Miluju baklazan. To koukas co. :-D

4 Alena Alena | Web | 26. listopadu 2011 v 10:27 | Reagovat

[3]: Marci to koukám. :-|  Tak ať to nespálíš :-D a ať chutná! :-)

5 Hanka Hanka | Web | 29. listopadu 2011 v 22:23 | Reagovat

Ali, na tohle se určitě nechám zlákat. Ani nevíš, jak se mi sbíhají sliny! :-P  :-D

6 Alena Alena | Web | 30. listopadu 2011 v 11:49 | Reagovat

[5]: Hani, ať chutná!! :-) Opečené brambory   a pórek dává trošku jinou chuť než tradiční musaka, ale tahle je jemňoučká a fakt dobrá. Mně teda straaašně chutná. :-)

7 Meg Meg | 5. prosince 2011 v 1:02 | Reagovat

Musaku mám moc ráda, dala bych si ji hned, vypadá úžasně :)

8 Alena Alena | Web | 5. prosince 2011 v 23:06 | Reagovat

[7]: Meg, já musaku miluju. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.