Jahody s vanilkovým krémem na lůžku z listového těsta

27. června 2011 v 8:25 | Alena |  Moučníky a dezerty
Rychlý a velmi snadný moučník můžete podávat ihned. Nepotřebuje se naležet a čím dříve ho podáváte, tím je lepší a chutnější.


Co budete potřebovat:

  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 1 vanilkový puding, nejlépe s pravou vanilkou
  • 300ml polotučného mléka
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 125g másla
  • 300g jahod
  • snítky máty nebo meduňky na ozdobu


Koupené vyválené listové těsto rozkrájejte na obdélníky o velikosti cca 7x12 centimetrů. Můžete použít nůž, ale rádýlkem na pečivo to jde snadněji. Obdélníky propíchejte vidličkou a vložte do rozpálené trouby na 220 °C a upečte.
Doba pečení trvá asi 15 - 18 minut. Listové těsto nemá rádo při pečení změnu teploty. Troubu v žádném případě alespoň 15 minut neotvírejte. Upečené těsto nechejte vychladnout.

Puding uvařte podle návodu na pytlíku, ale použijte jen 300ml mléka. Puding nechejte vychladnout, ale občas jej promíchejte, aby se neutvořil škraloup. Nebo můžete puding přikrýt potravinářskou fólií a nechat vychladnout.
Do vlažného pudingu vmíchejte za pomocí elektrického šlehače změklé máslo.

Sáček ke zdobení naplňte krémem a nastříkejte na vychladnuté listové těsto. Ozdobte pokrájenými jahodami a snítkou čerstvé máty.

Pokud jsou jahody kyselejší, rozmíchejte asi lžíci medu se lžičkou studené vody. Nakrájené a na krému usazené jahody lehce potřete štětcem na pečení.


Dobrou chuť!
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Michaela Michaela | Web | 27. června 2011 v 12:42 | Reagovat

Jejeeej to vyzera krasne! Uz dlho sa chystam na domace listkove cesto, len sa bojim, ze sa mi bude topit, ked to budem valkat, lebo v kuchyni mam saunu, ale raz to musim vyskusat a urobim z neho takuto dobrotu :-)

2 Hanka Hanka | Web | 27. června 2011 v 21:50 | Reagovat

Luxusní zákusek, Alenko! Na ten si musím nechat zajít chuť, ale klávesnici mám stejně mokrou!!! ???  ;-)  :-D  ... a houby si nechám zajít, udělám ho "jako" pro mladé a sama si taky nenápadně smlsnu! ;-)  :-D  :-D

3 Alena Alena | Web | 27. června 2011 v 22:24 | Reagovat

[1]: Michaela, lístkové těsto jsem dělala kdysi dávno. Domácí je domácí, ale na našem trhu je teď dobrá kvalita od více firem. Teď mně pasuje už hotové a vyválené, je to pak rychlovka. Nemám vůbec zkušenosti s filo těstem, ale myslím, že pokud by se dalo víc vrstev a každou vrstvu potřelo máslem, musí být vynikající. Měj se moc hezky a ať se ti lístkové těsto netopí! :-)

4 Alena Alena | Web | 27. června 2011 v 22:27 | Reagovat

[2]: Hani, fakt je dobrý. :-) Žloutkový krém by byl ještě lepší, ale je víc pracný a tohle je chutná rychlovka. :-) Haničko, vydrž a nemlsej! Jednou si to vynahradíš! ;-)

5 Papaja Papaja | Web | 28. června 2011 v 10:53 | Reagovat

To bych si dala hned! A kde jsou Tvé krásné dortíky? Já se těšila, že je tady najdu :S A také jsem si všimla letního vzhledu horní části stránky - ta se mi líbí MOC! :D
P.

6 Alena Alena | Web | 29. června 2011 v 18:06 | Reagovat

[5]: Papaja,
dortíky jsou v šuplíčku. :-D Už delší dobu jsem přemýšlela o jiném vzhledu, jsem ráda, že se ti líbí! :-) Měj se hezky!!! :-)

7 H.aF H.aF | Web | 30. června 2011 v 21:31 | Reagovat

Vypadá to nádherně! :-D A nejlepší na tom je, že mi lékaři nadali, že MÁLO jím a mám se polepšit. Takže už nemusím jen slitat nad klávesnicí, ale s rozumem se můžu i nacpat! :-P :-P

8 charmand charmand | 4. července 2011 v 14:55 | Reagovat

Vcera jsme delali! S malinama, jahody nemeli :-( dieta nedieta :) akorat misto toho aby me pochvalil tak mi tvuj zetacek rekl, ze sem nemusela spinit ten tacek, ze to stacilo z protvanu :D

9 jedlikovo-vareni jedlikovo-vareni | 6. července 2011 v 15:01 | Reagovat

To vypadá nádherně!!!! Hned bych si dala :-). Vyzkouším to s malinami.
Mohla bych Tě poprosit o spřátelení blogů?
Mám blog http://jedlikovo-vareni.blog.cz/
Díky Alis

10 Leníq Leníq | Web | 8. července 2011 v 9:30 | Reagovat

Mňam to bch si dala ,ale jak mamka píše tak to udělá s malinama ,takže to ochutnám !!

11 Alena Alena | Web | 9. července 2011 v 15:38 | Reagovat

[8]: Marci, dneska jsme byli v lese na malinách, tak asi to bude i s malinami. :-)

12 Alena Alena | Web | 9. července 2011 v 15:40 | Reagovat

[9]: Alis, už se stalo. :-)

13 Alena Alena | Web | 9. července 2011 v 15:41 | Reagovat

[10]: Leníq, ať chutná a děkuji za návštěvu. :-)

14 rikinka rikinka | E-mail | 21. května 2012 v 11:19 | Reagovat

OMG, tak toto...asi opustím stránku :-) /srandujem/. A túto dobrotku určite vyskúšam.

15 rikinka rikinka | 10. června 2012 v 11:14 | Reagovat

cca na jak tlusté pláty bych měla vyválet těsto?

16 Alena Alena | E-mail | Web | 10. června 2012 v 12:12 | Reagovat

[15]: rikinka, já používám již vyválené těsto a tloušťka je asi 3-4 milimetry.

17 Irča Irča | E-mail | 10. června 2012 v 15:32 | Reagovat

Dobré odpoledne, desert vypadá velice pěkně. Potřebovala bych ale radu. Mám pouze listové těsto (http://www.potravinymacek.cz/www-potravinymacek-cz/eshop/1-1-Potraviny/0/5/898-Listove-testo-350g) nevyválené. Jak mám postupovat v případě tohoto listového těsta? Jsem taková nešika na toto a tak raději prosím o rady : )

18 Alena Alena | E-mail | Web | 10. června 2012 v 16:01 | Reagovat

[17]: Irenko, to nevyválené těsto bývá tak na 2 vyválení. Takže rozpůlit a hladkou moukou pomoučeném válu postupně vyválet tak, aby bylo 3-4 mm silné. Nebude vadit, že vyválené těsto nebude mít přesný obdélník. Vkusně se to nakrájí, třeba i na trojúhelníky. Přeji hodně zdaru a ať chutná. P.S. tento recept jsem vlastně dala pro svoji dceru, která taky nemá velké zkušenosti. :-)

19 Iča Iča | 10. června 2012 v 16:11 | Reagovat

Děkuji,
přesně tak jsem to udělala, ale připálilo se mi...Vubec se mi to krásně nanefouklo jako Vám. Opravdu nevím, co dělám špatně :-( ???

20 Alena Alena | E-mail | Web | 10. června 2012 v 16:20 | Reagovat

[19]:Myslím, že to nebude chyba v mladé kuchařce, ale ve výrobci! Já raději kupuji  už vyválené. Je sice trošku dražší, ale vždycky se nafoukne. Je dobré od Wewalky, to je ale dost drahé, ale v Lídlu i v Penny prodávají levnější a obě jsou fakt dobrá. Je ale vždycky potřeba to těsto propíchat vidličkou, dávat do hodně vyhřáté trouby 220°C a nejméně 10 minut troubu neotvírat. Jinak by se nenafouklo.

21 Irča Irča | 10. června 2012 v 17:07 | Reagovat

Díky mockrát za tipy a rady. Zkusila jsem to ještě jednou a naraz to šlo. Měla jsem ale jiné těsto. Nenafouklo se mi až tak nádherně jako Vám, ale nafouklo. A je to velice dobré! Děkuji ještě jednou ;-)

22 Alena Alena | E-mail | Web | 10. června 2012 v 17:11 | Reagovat

[21]: Není zač děkovat! Mám radost, že chutnalo a že recept nezapadl. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.