Hovězí závitky

2. června 2011 v 21:48 | Alena |  Stůl pro dva
Hovězí maso je velmi hodnotné, připravuje se z něj mnoho nejrůznějších pokrmů.
Mezi oblíbené recepty patří i španělský ptáček s vejcem a uzeninou. Tento recept je mu podobný pouze v rolování závitku, ale chutná taky báječně.



Co budete potřebovat:

  • 2 x 200g plátků hovězího masa
  • 60 g uzené slaniny
  • 1 polévková lžíce másla
  • 100 ml červeného vína
  • 150 ml hovězího vývaru nebo vody
  • 1/2 menší cibule
  • 1/2 menšího pórku
  • 1 tenký plátek celeru
  • 1 mrkev
  • 1 bobkový list
  • proužek bio citrónové kůry
  • Sůl
  • pepř
  • cukr

Náplň:

  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 nakládané okurky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1/2 menší cibule

Jak na to:


Ze slaniny odstraňte kůži a nakrájejte ji na co nejmenší kostky. Do kastrolu nalijte lžíci oleje a přidejte oříšek másla. Máslo nechte rozpustit a nasypte nahrubo nakrájenou cibuli, pórek, celer a mrkev. Zeleninu osmažte asi 10 minut nebo až bude lehce zlátnout a vyjměte ji z kastrolu.


Maso naklepte, osolte a opepřete z obou stran. Z jedné strany potřete rozklepané maso hořčicí.
Na maso nasypte drobně nakrájenou slaninu, nasekané okurky, drobně nakrájenou cibuli a natrhanou nebo nasekanou zelenou petrželku.


Rolády smotejte tak, aby byla náplň uvnitř a zajistěte je kovovou jehlicí nebo párátkem.
Do kastrolu přidejte asi 2 polévkové lžíce oleje, kousek másla a prudce maso opečte ze všech stran. Přidejte zeleninu, 150 ml vývaru a 100 ml červeného vína. Kastrol přikryjte poklicí a přiveďte k varu. Potom plamen snižte na minimum a pomalu vařte asi hodinu a půl nebo dokud nebude maso měkké. Pokud bude potřeba, dolijte během vaření trochou vývaru.

Maso vyjměte na talíř, přikryjte ho, aby zůstaslo teplé. Vytáhněte bobkový list a citrónovou kůru a zeleninu i s omáčkou rozmixujte. Omáčku osolte podle chuti a podávejte.

Dobrou chuť!

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 HaF HaF | Web | 3. června 2011 v 22:02 | Reagovat

Hovězí maso máme moc rádi a tyto závitky vypadají moc dobře! Hned mě to nakoplo, aspoň už vím,co uvařit v pondělí na oběd!! ;-)

2 Alena Alena | Web | 4. června 2011 v 22:03 | Reagovat

[1]: Hani, děkuji!! :-) A ať vám chutná!! :-)

3 Hanka Hanka | Web | 5. června 2011 v 19:20 | Reagovat

Ali, ty jsi se svými recepty a focením postupů nepřekonatelná. ???  Měla bys vydat kuchařku. ;-)  :-)
Závitky vypadají skvostně, skoro nestačím polykat sliny!!! :-P
Přeji ti krásný nedělní večer. :-) Hanka

4 Alena Alena | Web | 6. června 2011 v 14:43 | Reagovat

[3]: Haničko, ty umíš potěšit! :-) Přeji krásný a sluníčkový týden. :-)

5 charmand charmand | 16. června 2011 v 9:21 | Reagovat

a zrovna to, co potrebuje videt kucharsky zelenac jako ja, tak neni videt :( s tim fotakem trochu doleva :) ja bych nevedela jak to smotat :(

6 Alena Alena | Web | 16. června 2011 v 9:28 | Reagovat

[5]: Marcelko je pozdě, už není co fotit. :-D  Tak příště :-)

7 charmand charmand | 16. června 2011 v 9:38 | Reagovat

mne by to asi cele "vyteklo" :D

8 Alena Alena | Web | 16. června 2011 v 9:59 | Reagovat
9 Keisha34Juarez Keisha34Juarez | E-mail | Web | 12. září 2011 v 3:49 | Reagovat

That is cool that we are able to get the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/home-loans">home loans</a> moreover, this opens up completely new possibilities.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.