Jednoduché kuře s uzenou paprikou

17. května 2011 v 17:14 | Alena |  Drůbež
Obliba drůbežího masa, zejména kuřecího je velká. Kuřecí maso je lehce stravitelné a lze jej připravit na mnoho způsobů od grilování, smažení, pečení, ale i dušení. Tady máte jeden chutný, snadný a rychlý recept.


  • 1 kuře asi 1,30kg
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • olivový olej podle potřeby
  • 1 menší červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 menší mrkve
  • 400g konzervovaných rajčat
  • 1/2 čajové lžičky tymiánu
  • 1 polévková lžíce sekané zelené petrželky

Jak na to:

Kuře omyjte, osušte, stáhněte z kůže a naporcujte na 6 dílů. Páteřní kost a křídla si nechte třeba na polévku.
V malé misce smíchejte česnek, uzenou papriku, sůl a olivový olej. Potřete maso a marinujte 15 až 20 minut. Zatím si nakrájejte cibuli, česnek a mrkev.
Na pánvi s těžkým dnem rozehřejte olej a naporcované kuře ze všech stran postupně opečte. Opečené kousky vyjměte na talíř a do stejné pánve vhoďte mrkev, česnek a cibuli. Možná budete potřebovat ještě trochu oleje. Míchejte tak dlouho, až zelenina začne trochu hnědnout. Pak přidejte nakrájená rajčata a tymián.

Kuře vraťte zpět na pánev, přikryjte a nechte pomalu 35 až 40 minut vařit. Vypněte zdroj tepla, posypte nasekanou petrželkou a můžete podávat. Vhodná příloha je vařená rýře, brambory nebo křupavá bageta.

Dobrou chuť!


Mohlo by Vás také zajímat:

Kuře s mátouDrůbeží s kozím sýremKuřecí špízy

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 charmand charmand | 18. května 2011 v 9:51 | Reagovat

Mnam, to vypada dost dobre.

2 Jitka Jitka | 18. května 2011 v 12:54 | Reagovat

Velmi lákavý recept a hlavně jednoduchý a rychlý. Uzenou papriku jsem už několikrát chtěla koupit, ale potom jsem si to rozmyslela, protože jsem neměla recept, kde by byla použita. Nevím, jak chutná a bála jsem se experimentovat, ale váš recept co nejdříve vyzkouším.

3 Alena Alena | Web | 18. května 2011 v 17:04 | Reagovat

[1]: Marcelko děkuji! :-)

4 Alena Alena | Web | 18. května 2011 v 17:08 | Reagovat

[2]: Jitko, uzená paprika krásně voní. Dávám ji i do karbenátků, dělám takové malé placky na pánvi, krásně to provoní. Zkoušela jsem ji dát i do klasického guláše, ale to nebylo ono. Děkuji za pěkný komentář! :-)

5 Jitka Jitka | 2. června 2011 v 14:32 | Reagovat

[4]: Včera konečně došlo na tento recept. Jen jsem všechen česnek dala rovnou do marinády, takže jsem ho už nepřidala k cibuli a mrkvi, nevadilo. Trošku jsem se bála kombinace tymián a uzená paprika. Obavy to byly zbytečné; bylo to výborné (s rýží), velmi nám chutnalo a zařazuji do svého receptáře. Prosím ještě o recept na karbanátky s uzenou paprikou. Děkuji vám za chutný recept a inspiraci.

6 Alena Alena | Web | 2. června 2011 v 16:21 | Reagovat

[5]: Jitko, děkuji na vyzkoušení receptu a moc mne těší, že chutnalo. :-)
Recept na karbanátky naplánuji co nejdříve. Udělám přesnou gramáž a postup. Dělám to jen tak od oka. Já totiž nejím salámy a někdy dostanu chuť na něco podobného, ale netučného. To si děláme třeba jen tak s chlebem, třeba s hořčicí a zeleninou. Jestli mně do toho nic nevleze, zítra bych to mohla uvařit a nafotit. :-)

7 Martin Martin | 10. ledna 2012 v 8:49 | Reagovat

Vyzkoušel jsem a bylo to super. Uzenou papriku jsem měl poprvé (koupeno v M&S) a samozřejmě mi jí ještě hodně zbylo, takže kdyby byl nějaký další recept s ní, tak by mi to vůbec nevadilo :-).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.