Krůtí medailonky s kari omáčkou

2. března 2011 v 22:36 | Alena |  Stůl pro dva
Jemné krůtí maso a smetanová kari omáčka s jablíčkem je lahodná kombinace.
Co budete potřebovat:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 1 polévková lžíce kari koření
  • 150 ml vody
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 75 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • 400 g krůtích medailonků
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • sůl a pepř

Jak na to:

Olej rozehřejte v silnostěnném kastrolu, vsypte drobně pokrájenou cibuli a za častého míchání opečte dorůžova. Přidejte kari koření, zamíchejte a zalijte studenou vodou. Osolte a na mírném plameni nechejte 10 minut povařit. Smíchejte smetanu s moukou, zahustěte omáčku a nechejte povařit. Jablko oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na 8 dílků. Přidejte do omáčky a jen krátce povařte, aby jablka zůstala pevná a nerozvařená. To vám vezme cca 3-4 minuty.




Zatímco se vaří omáčka, zahřejte na těžké pánvi olej a na velkém plameni opečte medailonky, až spodní strana zhnědne. Otočte, osolte a opečte i z druhé strany. Do masa nepícheje, aby nevytekla šťáva.





Na talíř dejte kopeček vařené rýže, přidejte hotové medailonky a přelijte omáčkou s jablky.
Maso můžete trochu pokropit výpekem z pánve, který zředíte jednou lžící vody.

Dobrou chuť!

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 HaF HaF | Web | 3. března 2011 v 20:50 | Reagovat

To by byla příjemná změna po vepřových hodech! :-D Kombinace kari omáčky s jablky vyúadá velmi zajímavě! ;-)

2 Alena Alena | Web | 4. března 2011 v 18:58 | Reagovat

[1]: HaF: Já bych zase brala jako změnu vepřové hody !  :-D  ;-)

3 HaF HaF | Web | 4. března 2011 v 19:29 | Reagovat

Není to recept inspirovaný Trejbalem? Dnes jsem u něj hledala něco zajímavého pro vepřové a když jsem viděla jablka s kari, tak jsem šla hledat něco jiného, abych se neopičila! :-D  Ta kniha je báječná a recepty z ní zajímavé. :-)

4 Alena Alena | Web | 4. března 2011 v 20:09 | Reagovat

[3]:Já zase hledala nějakou jemnou omáčku ke krůtímu masu. :-D :-D :-D Máš pravdu, že  Trejbalova kuchařka je báječná. Už jsem toho od něj něco uvařila a vždycky nám chutnalo. :-)

5 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 5. března 2011 v 18:53 | Reagovat

ÓÓÓ...to vypadá úžasně!!! Ali,měj krásný víkend :-D Alena

6 Hanka Hanka | Web | 5. března 2011 v 21:54 | Reagovat

Ali, to je jedna dobrota za druhou. ??? Medailonky vypadají bezvadně, ty bych si s chutí dala! :-P  :-)
Přeji krásnou neděli! :-)  Hanka

7 Papaja Papaja | Web | 7. března 2011 v 7:33 | Reagovat

Občas děláme kuřecí maso v karí omáčce, ve které jsou ještě jablíčka a rozinky. Takže je mi jasné, že Tvá vepřová panenka bude také tak úžasná. A ještě navíc je krásná :D
P.

8 Alena Alena | Web | 8. března 2011 v 12:32 | Reagovat

[5]: Alenko, díky!
Měj se pěkně :-)

9 Alena Alena | Web | 8. března 2011 v 12:34 | Reagovat

[6]: Hani, bez toho kari by to mohlo být i pro tebe - dietní. Krásný sluníčkový den! :-)

10 Alena Alena | Web | 8. března 2011 v 12:37 | Reagovat

[7]: Pavlínko, rozinky v této kombinaci musí být určitě skvělé! :-)

11 Papaja Papaja | 8. března 2011 v 14:30 | Reagovat

[7]: Bože, co to plácám?! To masíčko na pánvi vypadá tak nádherně, že jsem rovnou napsala "panenka" i když je rovnou z názvu jasné, že se jedná o krůtí medailonky. Omlouvám se :D Už nikdy nebudu psát komentáře časně ráno! :D)))
P.

12 Alena Alena | Web | 8. března 2011 v 15:01 | Reagovat

Pavli, ale vepřové medailonky by byly skvělé! ;-)

13 Eva Eva | Web | 25. listopadu 2011 v 12:07 | Reagovat

Jedním slovem ... krása :-)

14 Alena Alena | Web | 25. listopadu 2011 v 22:53 | Reagovat

[13]: Eva, děkuji. Byla jsem se podívat u tebe, máš pěkné recepty. :-)

15 xxx xxx | 12. března 2013 v 17:33 | Reagovat

0,75ml smetany? To jako méně, než 1ml? A nebo 750ml, tedy 3/4 litru? To se mi zdá také moc. Tak jak tedy?

16 Alena Peková Alena Peková | Web | 13. března 2013 v 8:49 | Reagovat

(15):xxx
omluva, má býti 75 ml smetany

17 Jitka Jitka | E-mail | 16. února 2014 v 9:23 | Reagovat

Zájímalo by mě jak se docílí tak stejně kulatých kousků,,medajlonků"? O_O

18 alenkyfood alenkyfood | E-mail | 16. února 2014 v 18:07 | Reagovat

Jitko jednoduše. Už jsem je tak koupila. :-)

19 Alex Alex | 31. července 2014 v 10:35 | Reagovat

Tento recept je naprosto vynikající   :) nezabere ani moc času ..místo 8 dílku jsme vyzkoušeli nastrouhat jablka a bylo to ještě lepší :) :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.