Tvarohový moučník pro horké letní dny

12. června 2010 v 21:23 | Alena |  Moučníky a dezerty
Máte rádi v neděli moučník a nechce se vám v tom vedru přitápět v troubě? Zde je lehoučký a snadný recept, který zvládne lehce každý. Jahodová sezóna právě začala, tak tady je recept na jahodovo - tvarohové mlsání.


Co budete potřebovat

  • 250 g tvarohu
  • 1/2  másla (125 g)
  • 2 - 3 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 1 necelé kulaté dětské piškoty
  • 200 - 250 g čerstvých jahod
  • šlehačka na zdobení

Jak na to

Nejdříve lehce našlehejte máslo a moučkový cukr. Tvaroh přidávejte postupně, asi tak na čtyřikrát. Takto se vám máslo s tvarohem pěkně spojí a nezůstanou v krému kusy másla.


Formu na srnčí hřbet vyložte průhlednou potravinovou fólií. Nechte si kus fólie na přikrytí moučníku při dohotovení.

Piškoty skládejte kulatou stranou dolů, lépe budou vypadat, až moučník vyklopíte na podnos.
Vyskládané piškoty potřete tvarohovým krémem a na krém skládejte pokrájené jahody.


Zbývajícím krémem pokryjte ještě jahody a na ně vyskládejte piškoty. Celé dílko přikryjte fólií a dejte na noc do lednice uležet. Piškoty nasáknou vlhkost z tvarohového krému a budou krásně měkoučké.


Moučník vyklopte na tácek a sundejte fólii. Hotový moučník můžete ještě přizdobit ušlehanou smetanou.


Dobrou chuť !


 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 HaF HaF | Web | 12. června 2010 v 22:40 | Reagovat

Nádherná letní klasika! U nás je oblíbená varianta s ananasem a do tvarohu přidávám bílý jogurt s kysanou smetanou. Jen to uležení přes noc nějak nezvládáme! ( Navíc, jak děti zase trošku povyrostly, se nám začly potraviny z lednice tak nějak vypařovat :-D )!!!!

2 Lucie Maroszová Lucie Maroszová | Web | 13. června 2010 v 19:00 | Reagovat

Mnam,hned bych si dala=)

3 Alena Alena | Web | 13. června 2010 v 22:42 | Reagovat

Hanko HaF,
budeš si muset dávat zámek na lednici :-D
Já dělávám i s jiným ovocem, ale s ananasem to mě nenapadlo. Musím vyzkoušet i s jogurtem a zakysankou, určitě to nemá chybu! ;-)
Díky :-)

4 Alena Alena | Web | 13. června 2010 v 22:44 | Reagovat

Lucie,
je to snadný recept, tak s chutí do toho :-)

5 Natty Natty | Web | 14. června 2010 v 7:19 | Reagovat

Aleno, to je na 1* :-) rychlé, snadné, zdravé a krásné - pěkný týden :-)

6 Papaja Papaja | Web | 14. června 2010 v 8:46 | Reagovat

Nepečené tvarohové cokoliv mám moc ráda!
:-D
P.

7 Alena Alena | Web | 14. června 2010 v 18:44 | Reagovat

Natty díky! Přeji taky pěkný den :-)

8 Alena Alena | Web | 14. června 2010 v 18:46 | Reagovat

Papajo,
já taky, ale mám ráda i upečenou žemlovku :-D  :-D

9 Jana Jana | Web | 15. června 2010 v 18:21 | Reagovat

Hmm, tak to vypadá opravdu lákavě! :-)

10 Natty Natty | Web | 17. června 2010 v 5:09 | Reagovat

Alenko, hezký den, i lípa má mnohostranné využití, máš u mne recept na med. Pěkný den ;-)

11 Alena Alena | Web | 17. června 2010 v 10:49 | Reagovat

[9]: Jano, chutná to skvěle! Děkuji za zastavení :-)

12 Alena Alena | Web | 17. června 2010 v 10:50 | Reagovat

Nattynko, moc děkuji! To byl ale fofr! :-)

13 lydia lydia | 17. června 2010 v 16:44 | Reagovat

V pondělí jsem si koupila asi 3 kg jahod, ale spotřebovana na marmeládu za studena, udělala tiramisu a něco zmrazila. Nedávám máslo, ale mascarpone a tvaroh nebo ušlehanou šlehačku. Ale dát do formy na srnčí hřbet je výborný nápad. Vypadá to krásně a jako roláda. :-P

14 DolceVita DolceVita | Web | 18. června 2010 v 23:42 | Reagovat

Dobrota ;-) Zrovna jsem dopsala jahodový článek a na tento exkluzivní receptík se nějak nedostalo. A to ho mám moc ráda ;-) Dovolím si přidat odkaz na mé jahodové téma.

http://dolcevita.blog.cz/1006/slunce-seno-jahodove-knedliky-a-jeste-mnohem-vic#komentare

15 Alena Alena | Web | 24. června 2010 v 21:39 | Reagovat

[14]: Šárko, promiň za pozdní odpověď. V poslední době nejsou zobrazovány kometáře při přihlašování a já si nevšimla tvého komentáře.
Dívala jsem se na tvé stránky, jsou tam samé dobroty. :-)

16 Alena Alena | Web | 24. června 2010 v 21:41 | Reagovat

[13]: Lydie, já jsem se dívala na tvoje neobvyklé marmelády. Láká mě jahodová s kokosovým mlékem. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.