Vepřové karé s pikantním brusinkovo-pomerančovým přelivem

13. května 2010 v 17:22 | Alena |  Vepřové maso




Co budete potřebovat

  • 500 g vepřového karé bez kosti
  • sůl
  • 2 lžíce Whiskey pomerančové marmelády (lze použít i kvalitní pomerančovou marmeládu)
  • 2 lžíce brusinkového kompotu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 čajová lžička Tabasca
  • 100 ml smetany na vaření
  • 4 lžíce oleje na smažení


Vepřové karé nakrájejte asi na centimetr široké biftečky. Naklepte je jen velmi jemně paličkou na maso kraje trochu nařízněte, aby se při smažení maso nekroutilo. Takto připravené bifteky ještě posolte.


Zatím si můžete připravit brusinkovo-pomerančový přeliv.


V malém rendlíku smíchejte pomerančovou marmeládu, brusinky, hořčici a Tabasco.
Přiveďte k bodu varu a vlijte smetanu na vaření. Nechte chvíli probublávat, až omáčka trochu zhoustne. Omáčku ještě osolte a máte hotovo. Omáčka-přeliv je připravena k podávání.


Rozpalte pánev a do hodně rozpáleného oleje vložte vepřové maso. Maso opečte zprudka z obou stran pěkně dozlatova.


Podávejte s opečenými brambory nebo hranolky. Přelijte omáčkou a můžete nosit na stůl.

Dobrou chuť !
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 HaF HaF | Web | 13. května 2010 v 21:09 | Reagovat

Vypadá to skvěle, já brusinky můžu jakkoli a Tabasco může manžel v čemkoli. Jednoduché a přitom zajímavé. :-P

2 Alena Alena | Web | 13. května 2010 v 21:57 | Reagovat

HaF,
brusinky i Tabasco je dobrá volba, jen s tím Tabascem se musí opatrně :-)

3 HaF HaF | 13. května 2010 v 22:35 | Reagovat

Já to manželovi tvrdím pořád, ale on už má asi "propálený kotel". Jinak si jeho zálibu v pálivých věcech neumím vysvětlit. Mně osobně pálivé nevadí, ale nemám ráda, když se tím přebijí ostatní chutě. Spíš mám ráda takový lehounce pálivý dozvuk - třeba na hořké čokoládě s chilli vysloveně ujíždím. 8-)

4 Alena Alena | Web | 14. května 2010 v 23:22 | Reagovat

HaF,
já mám ráda ostřejší jídla taky, ale vyvážené, tak jak píšeš, pálivost nesmí převažovat.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.