Aljašská treska

24. května 2010 v 17:11 | Alena |  Ryby a mořské plody
Voňavá, chutná a rychlá večeře


Co budete potřebovat

  • 600 g aljašské tresky nebo jiné mořské ryby
  • sůl
  • pepř podle chuti
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 špetky sušeného česneku
  • 4 špetky mleté papriky
  • 60 g schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené šunky či dobré slaniny
  • asi 10 cherry rajčátek
  • 3 stroužky česneku, nebo podle chuti
  • pár lísků oregána (můžete použít i tymián nebo rozmarýn)
  • olivový olej

Jak na to


Rybu osolte a posypte čerstvě namletým pepřem z obou stran. Pokapte ji šťávou z vymačkaného citronu a vložte do pekáče. Posypte sušeným česnekem, paprikou a na drobné kostičky pokrájenou šunkou.


Česnek nakrájejte na tenké plátky, cherry rajčátka na polovinu a volně položte na rybu. Přidejte zelené bylinky, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 ºC. Pečte asi 20 minut.


Podávejte se šťouchanými brambory


Dobrou chuť!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Natty Natty | Web | 25. května 2010 v 5:27 | Reagovat

Ahojky Alenko, výborný recept a určitě stojí za vyzkoušení :-) ryby miluji a receptík je zdravý a dietní - pěkný den ;-)

2 Alena Alena | E-mail | 25. května 2010 v 20:41 | Reagovat

Ahoj Natty,
děkuji ti za důvěru. :-) Je to rychlovka, když člověk příjde z práce a jsou všichni hladoví, šup šup a je večeře.
Hezký večer! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.