Medailonky z krůtího masa s omáčkou z růžového pepře

10. dubna 2010 v 21:05 | Alena |  Drůbež
Tato krůtí prsíčka jsou šťavnatá a křehká. 



Co budete potřebovat:
  • 700 g krůtích prsou vcelku
  • 100 g mořské soli
  • 50 g krystalového cukru
  • 1 litr vody

Omáčka:
  • 1 lžíci másla
  • 2 čajové lžičky drceného růžového pepře
  • 2 lžíce jemně nasekané papričky jalapeňos
  • 3 jemně nasekaná sušená rajčata
  • 230 ml smetany ke šlehání
  • sůl podle chuti


Jak na to:

Maso naložte do rozmíchaného nálevu alespoň na 5 hodin a nechte marinovat v lednici. Krůtí maso krásně zvláční a bude šťavnaté.

Maso vytáhněte z nálevu a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na plátky, jemně naklepte paličkou na maso a nakrájejte na malé asi 5 centimetrové kousky - medailonky..              

V pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečte medailonky z každé strany 2 minuty. Pracujte rychle, aby maso zůstalo šťavnaté a křehké a aby nebylo vysušené. Já jsem pracovala tak rychle, že jsem stačila nafotit pouze omáčku a na medailonky jsem zapomněla. :-(

Hotové maso dejte na teplý talíř. Pánev odstavte z ohně a přilejte asi 5 lžic vřelé vody. Šťávu nechejte malou chvilinku probublat a medailonky s ní polejte.

Omáčka:

V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte rozdrcený růžový pepř, jemně pokrájenou papričku jalapeňos a nadrobno pokrájená sušená rajčata.  Za stálého míchání vařte asi 5 minut. Pomalu přilejte smetanu a omáčku vařte dokud nezačne houstnout.


Růžový pepř má ovocnou, lehce štiplavou chuť. Má jemné, voňavé, sladké a kořeněné aroma, připomínající citrusovou kůru.
Růžový pepř můžete zakoupit třeba u Antonína


Dobrou chuť !
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 andula andula | 13. dubna 2010 v 8:27 | Reagovat

Tak jsem zase chytřejší. Neměla jsem tušení, že existuje růžový pepř. O_O Receptík vypadá dobře, sušená rajčata mám velmi ráda.

2 Alena Alena | E-mail | Web | 13. dubna 2010 v 13:04 | Reagovat

Určitě znáš, je obsažen i v barevném pepři, který je běžně k dostání. Vyrábí Vitana i Kotányi. :-)

3 Papaja Papaja | Web | 13. dubna 2010 v 14:14 | Reagovat

Krůtí maso mám moc ráda. Někdy větši kusy nakrájím na proužky a posypu jimi zeleninový salát. Líbí se mi omáčka k Tvým krůtím plátkům :-)
P.

4 Alena Alena | E-mail | Web | 13. dubna 2010 v 19:32 | Reagovat

Papajo,
díky za tip na zeleninový salát ;-)
Omáčka je jemně ostrá a hodí se ke krůtím i kuřecím prsům. Nám chutná víc, jak tatarská omáčka. I když ke smažáku bych si ji určitě nedala. :-D

5 pavel pavel | E-mail | 11. ledna 2012 v 23:12 | Reagovat

U jakýho Antonína to mám koupit ten pepř. To je nějaký Váš soused o vesnici dál? Jinak navrhuju aby jste si našla co tzv růžový pepř je. Díky za pochopení teta.

6 Alena Alena | 12. ledna 2012 v 8:53 | Reagovat

[5]: Pavle, dala jsem v receptu odkaz na Antonina, muzes se podivat i tady  http://www.koreni.cz/detail.php?pid=304

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.