Losos pečený v alobalu

5. dubna 2010 v 1:24 | Alena |  Ryby a mořské plody
Jedna z nejlepších věcí, které můžete pro své zdraví udělat, je přidat do svého jídelníčku ryby, lososa však především. Losos je král rybího tuku, je jedním z nejbohatších zdrojů mastných kyselin Omega-3, vitamínu D a má vysoký obsah bílkovin. Další příjemnou věcí je, že losos má velmi málo kalorií.

Rychlý a snadný pokrm, který vyžaduje na přípravu velmi málo času.


Porce pro 2 osoby:

  • 2 asi 170 g steaky lososa
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička mletého pepře
  • 1 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • 1 kávová lžička sušené bazalky
  • 2 drcené stroužky česneku

Jak na to


Ve skleněné míse smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř, česnek, bazalku a petrželku. Vložte lososa a důkladně jej obalte marinádou. Přikryjte a nechejte hodinu odpočívat v lednici.
Rybě prospěje, když ji v marinádě alespoň jednou otočíte.


Předehřejte troubu na 190 °C.


Ustřihněte si dostatečný kus alobalu, je lepší alobal zdvojnásobit ve dvou vrstvách, aby se neprotrhl. Položte filety na alobal a dobře utěsněte, aby nevytekla šťáva.
Usaďte balíčky do ohnivzdorné mísy a pečte 40 minut


Hotovou rybu můžete přizdobit plátkem citronu a snítkou zelené petrželky.

Dobrou chuť !

Mohlo by Vás také zajímat:

Ryba na kariRyba na červeném kariZapečená rybaAnglická ryba

 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Papaja Papaja | Web | 5. dubna 2010 v 19:25 | Reagovat

Perfektní a jednoduchá úprava ryby, kterou mám na svém žebříčku oblíbenosti na nejvyšších místech :-D V alobalu si zachová všechnu svou šťavnatost a pro nás - bazalkové maniaky, je to pochoutka jedna radost!!!
P.
:-P

2 Papaja Papaja | Web | 6. dubna 2010 v 15:27 | Reagovat

PS: A pak, že se k sobě nehodí rýže a ryba! :-D

3 Alena Alena | Web | 7. dubna 2010 v 15:48 | Reagovat

Taky lososa milujem. Ta rýže se dá jíst i samotná. Podusila jsem na oleji mrkev, pak přidala červenou papriku, kukuřici ze sklenice a mražený hrášek. Vše prohřála a smíchala s uvařenou rýží.

4 Marie Marie | 15. dubna 2010 v 20:01 | Reagovat

Jednoduchý a pěkný recept. Jen ta cena lososa...ale co, nemáme ho každý týden.

5 Alena Alena | Web | 18. května 2010 v 21:24 | Reagovat

Jo, jo, drahota to tedy je. Ale jednou za čas....
Marie, promiň mně pozdní odpověď. Děkuji ti za návštěvu.
Zdraví Alena

6 Lucie Lucie | 22. března 2014 v 13:12 | Reagovat

Teď jsme akorát dojedli a losos byl výýýborný! Měli jsme k tomu kuskus se zeleninou a prostě mňamka. Bezva recept :-)

7 Zdeněk Zdeněk | E-mail | 8. července 2015 v 10:43 | Reagovat

Myslím že by stačilo 20 min?

8 Michala Michala | E-mail | 16. listopadu 2015 v 23:58 | Reagovat

Lososa môžem!! Dokonca som našla aj návod, ako pripraviť lososa, pravdepodobne od nejakých šéfkuchárov. http://www.foodfest.sk/ako-na-to/ako-pripravit-lososa/

9 Jitka Jitka | Web | 5. února 2016 v 11:52 | Reagovat

To jsou moc hezké fotky, přisvěcuješ si? Jak? A na co to fotíš? Je tam krásná hloubka ostrosti a velice dobré barvy.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.