Korejská populární grilovaná krůtí křídla

1. dubna 2010 v 22:45 | Alena |  Chutně ze světa
Recept je určen pro 2 osoby


Marináda (na 1,60 kg křídel)

  • 1/2 nakrájeného jablka
  • 1/2 střední cibule (na plátky)
  • 2,5 cm nakrájeného zázvoru
  • 3 stroužky rozdrceného česneku
  • 1 sušená chilli paprička
  • 250 ml sojové omáčky
  • 125 g hnědého cukru
  • 60 ml saké
  • 60 ml Mirin - japonské víno na vaření. (Saké a mirin můžete nahradit 120 ml cherry)
  • 800 g krůtích křídel

Do rendlíku dejte jablko, cibuli, zázvor, česnek, chilli papričku, sojovou omáčku, hnědý cukr, saké a mirin. Přiveďte k varu a snižte teplotu. Pomalu vařte, dokud marináda nezhoustne a bude snížena asi o polovinu. To vám zabare přibližně 45 minut. Hotovou marinádu nechte vychladnout.

Rozmixujte ručním tyčovým mixérem, přikryjte a nechte v lednici odpočinout alespoň 12 hodin. (Marinádu můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici asi dva týdny).


Krůtí křídla naložte do 125 ml marinády Zbytek uschovejte pro příští grilování. Křídla marinujte v lednici nejméně 4 hodiny nebo až 48 hodin a příležitostně otáčejte.
Čím déle necháte maso v marinádě, tím výraznější bude jeho sladko-pikantní chuť.


Grilujte na mírném ohni 30 minut a často je otáčejte. Přemístěte krůtí křídla níž a grilujte dalších 30 minut.


Mezitím v kastrolu, přiveďte k varu marinádu a nechte snížit její obsah. (Až je mírně zahuštěná). Vařte pomalu asi 10 minut.

Takto připravenou marinádu použijte k podlévání krůtích křídel během posledních 15 minut grilování.

Až budete hotovi, odstraňte křídla z grilu na talíř nebo na misku a přikryjte fólií. Nechte 10 až 15 minut odpočívat.


Krůtí křídla jsou ideální pro letní grilování.


Jak vidíte, nezbylo nic! Pouze netknutá bageta. :-)


Tip: Krůtí křídla můžete také péct při 180 ºC. Občas otáčejte a podlévejte. Pečte asi 1 hodinu.

Recept na korejská grilovaná křídla můžete načerpat i tady

Dobrou chuť!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 DolceVita DolceVita | Web | 2. dubna 2010 v 11:09 | Reagovat

Voňavá marináda masu vždycky prospěje ... tato je obzvláště provoněná. V létě u grilu si na tvůj recept vzpomenu, díky ;-)

2 Alena Alena | Web | 7. dubna 2010 v 15:56 | Reagovat

Šárko, marináda je voňavá a dost nasládlá. Ale já miluji sladko slanou kombinaci s masem.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.