Roštěnka s houbami

10. června 2008 v 6:53 | Alena |  Hovězí maso

(2 porce)

  • 400 g hovězího roštěnce
  • 2 plátky Schwarzwaldské šunky
  • hrst sušených hub, nejlépe praváků
  • 1 střední cibule
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 100 ml vývaru nebo vody
  • lžička škrobu
  • lžička worchesterové omáčky


Nejdříve osmažte na rozpáleném oleji po obou stranách šunku a dejte ji stranou.


Přidejte naklepané, osolené a opepřené plátky roštěnce a zprudka opečete po každé straně asi dvě minuty. Vyjměte a uchovejte v teple.


Ve zbytku oleje z roštěnek opečte dosvětla cibuli a předem namočené houby. Duste asi deset minut.


Přilijte vývar nebo vodu, zahuštěte lžičkou škrobu rozmíchaném v trošce vody. Dochuťte worchesterovou omáčkou a solí a nechte krátce povařit.


Podávejte s vařenou rýží.

Dobrou chuť!
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. června 2008 v 14:33 | Reagovat

Roštěnky s houbami a rýží uměla báječně moje babička. Na dobré jídlo nemá smysl vzpomínat, chce to sebrat čas a zase jednou si roštěnky s dobrou houbovou omáčkou uvařit. Mám zrovna línější kuchyňské období a vystěhovala jsem se ven ke grilu, ale chuť na roštěnky si kvůli tomu nenechám zajít :-)

2 Alena Alena | E-mail | 10. června 2008 v 18:34 | Reagovat

Jo, jo, máš pravdu, od babičky bylo všechno moc dobré, ale buchty, ty byly úplně nejlepší! :-)

Přeji hezký den!

3 Papaja Papaja | Web | 10. června 2008 v 21:19 | Reagovat

Krása! A to jsou sušené houbičky? Já myslela, jestli už jsi nebyla v lese? Prý už opravdu rostou... :-)

Rošťandy na houbách můžu a s rýží nejraději...

Pěkné

P.

:-)

4 Alena Alena | E-mail | 10. června 2008 v 21:34 | Reagovat

Papajo, houbičky už rostou. :-) Minulý týden jsme měli plný velký pekáč praváků. Bohužel nebyl čas je jinak zpracovat, než na sušení.

5 Papaja Papaja | Web | 10. června 2008 v 22:24 | Reagovat

Vážně? Tak to Ti skoro závidím! Miluji vůni sušících se hub... Člověk se na to období těší celý rok a pak už neví, co s nimi :-)

P.

6 Alena Alena | E-mail | 10. června 2008 v 22:40 | Reagovat

Vážně rostou. Tento týden je u nás zase sucho, ale jen co zaprší.....:-) Já říkám, že sušených (a nejen sušených) není nikdy dost.

7 Bali Bali | Web | 11. června 2008 v 8:27 | Reagovat

hmmmm, taky bych si nechala říct ;-)

U nás ještě nerostou, ale nasušeno máme!

8 Tea Tea | 11. června 2008 v 11:52 | Reagovat

Já bych zdovolením, také jednu roštěnku. Houby miluju natolik, že si dovedu představit i houbovou zmrzlinu. A povedlo se koupit pěkné maso, přesně mramorované tak, jak má být, aby nebylo tvrdé. Sušené houbičky už docházejí, tak doufám, že letos bude dobrý houbový rok, protože představa, že zásoby dojdou, je velmi nemilá :-))

9 Alena Alena | E-mail | 11. června 2008 v 20:39 | Reagovat

Bali, taky máme nasušeno ještě něco málo z loňského roku.

Teo, tak si představuji houbovou zmrzlinu, ale nějak mi to nejde. :-)) Ale houby miluji.

10 Mánek Mánek | E-mail | Web | 12. června 2008 v 7:54 | Reagovat

Houbičky, maso a rýže - báječná kombinace, kterou můžu kdykoliv! Ještě mám trošku sušených z loňska, šetřím si je jako svátost, než budou letošní. A takhle je používám nejčastěji...

11 Tea Tea | 12. června 2008 v 13:33 | Reagovat

Alenko, já myslela zmrzlinu, třeba takovou echt čokoládovou s kousky lanýžů, to už je docela reálná představa, nebo ne ? :-))

12 Alena Alena | E-mail | 16. června 2008 v 18:10 | Reagovat

Mánku díky! U nás je tato kombinace taky moc oblíbená.

Teo, tak takovou zmrzlinku už si dovedu živě představit. Mňam! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.