Život, láska a jídlo na talíři

28. dubna 2008 v 16:20 |  Z nočního stolku
La Bella Vita

ŽIVOT, LÁSKA A JÍDLO V JIŽNÍ ITÁLII
od Vidy Adamoli


Kniha z jižní Itálie, která mě nejen mile překvapila, ale u které jsem si hodně zavzpomínala. Autorka píše s takovou opravdivostí a přesvědčivostí, že člověk málem slyší, jak se mořské vlny rozbíjí o skály v zátoce a cítí specifický pach mořských řas smíšený s vůní slané vody, ale také vůni bazalky na stráních, ryb na grilu i jiných místních specialit, na které dokonce přidala 18 receptů. A to všechno prohřáté intenzivním sluncem vpíjejícím se do pokožky.... Pěkné počtení...

K dostání například v NEOLUXOR za 206 Kč
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alena Alena | E-mail | 28. dubna 2008 v 18:29 | Reagovat

Jitko,

opravdu pěkné počtení! Díky!!!

P.S. Zítra na blogu. :-)

2 Jitka Jitka | E-mail | 29. dubna 2008 v 9:32 | Reagovat

Aleno, k těm plastickým pokrývkám, mohu jenom dodat, že jsem je jednou viděla myslím v Globusu, zboží z Německa. Tvoje zkušební balení je z Kanady a tam se pokrývky kupují ve větších baleních podle velikostí.Ten balíček nestojí za řeč, ale kniha od Vidy Adamoli naprosto ano! Nechci více prozrazovat pro ty, co se možná dají do jejího čtení ;o)

3 Yva Yva | Web | 29. dubna 2008 v 22:14 | Reagovat

Jitko, po té knize se určitě podívám (třeba na internetu), díky za tip. Mám ráda tyhle příběhy s recepty. Nečetla jsi náhodou "On Rue Tatin" od Susan Herman Loomis? Nebo "Under the Tuscan Sun" od Frances Mayes?

4 Jitka Jitka | E-mail | 30. dubna 2008 v 12:53 | Reagovat

Yvo, jsem vášnivý čtenář, který dovede číst kuchařky tak jako romány ;o) Děkuji Ti za doporučení dvouch knih o které doplním svoji Amazon.com objednávku a budu se těšit! Právě jsem dočetla ¨My Life in France¨od Julia Child a jejího synovce Alex Pru'homme. Myslím si, že snad první knihu s recepty jsem četla a ohodnotila (a také viděla film) ¨Like Water for Chocolate¨ ale  také¨Babette's Feast¨......

5 Yva Yva | Web | 30. dubna 2008 v 21:46 | Reagovat

Tak to máme asi hodně knížek společných! Od Julie Child mám snad všechny výtisky (tady je to tak trochu povinností, ona je zde naprosto ikonická ) a jednou dám k lepšímu i krásnou příhodu o tom, jak mi napsala věnování do jedné z mých kuchařek. ;o)

Like Water for Chocolate: kniha jedinečná, film bezvadný (jeden z mých nejoblíbenějších s food tématikou).

Babette's Feast: ditto.

Nechci Tě zruinovat, ale ještě jedno (dvě) doporučení: Tender at the Bone a Comfort Me with Apples od Ruth Reichl.

Pěkné počteníčko! :o)

6 Jitka Jitka | E-mail | 30. dubna 2008 v 23:58 | Reagovat

Drahá Yvo, mě nemůžeš zruinovat, já to dělám klidně sama ;o)

Těch foodie books je víc než by si jeden myslel...její první knížku ¨Tender at the Bone ¨ znám a dále ¨Garlic and Sapphires¨...jde o humor, který se mnou souhlasí... Ruth Reichl napsala těch knih povíc a ¨Comfort Me with Apples¨ jsem nečetla.

Těším se na Tvé povídání o vzácném setkání s Julií, od které mám taktéž snad každou její knihu a sledovala jsem s radostí a zájmem její TV programy. Těch věnování mám také několik a vždy jaksi neplánovaně od různých kulinářských veličin jako je i Paul Bocuse, ale to bylo vše spíš díky mému zaměstnání ;o)

7 Lucka Lucka | 22. května 2008 v 9:03 | Reagovat

Under the Tuscan Sun právě vyšlo česky (pod názvem Pod toskánským sluncem) a mohu ho vřele doporučit. Překlad je na české poměry vydařený a mám pocit, že i gastronomické termíny jsou dobře přeloženy. Krásná knížka pro nás, co se letos do Toskánska nedostaneme (protože rodina touží dobývat alpské velikány:-), ale i pro ty co se tam chystají (v knize je pár tipů na výlety).

Yvě děkuji za doporučení na knížky, manžel se příští týden chystá do US, tak mu trochu naplním kufr:-)

Jitko, knihu od Vidy Adamoli mám a už jsem jí četla asi třikrát:-) Těším se na další povídání o knihách.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.