Šneci z vepřového bůčku

9. dubna 2008 v 9:29 | Alena |  Vepřové maso
Nezdravý a tučný bůček, ale chutný! Jednou za čas si ho snad můžeme dovolit.



Co budete potřebovat

  • 5 plátků vykostěného bůčku asi 1 cm širokého
  • 5 plátků libovější uzené slaniny
  • 1 větší sklenice kyselého zelí
  • kmín
  • sůl


Jak začít

Bůček naklepte paličkou na maso a osolte. Na maso poklaďte uzenou slaninu a na slaninu navrstvěte scezené kyselé zelí a posypte kmínem. Plátky zaviňte do šneka, kterého na kříž propíchněte špejlí.


Na dno pekáče můžete dát 1 větší cibuli nakrájenou na půlkolečka a několik nakrájených stroužků česneku. Položte stočené a spíchnuté šneky do pekáče a pečte v mírné troubě do měkka, což bude trvat asi hodinu.


Dobrou chuť !
 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 9. dubna 2008 v 9:54 | Reagovat

noooo, takové šneky bych taky mohla :-))

Ale já mám ráda i ty druhé ;-)

Tyto vypadají hezky, s bramborovým knedlíčkem bych si dala říct.

2 Jitka Jitka | E-mail | 9. dubna 2008 v 10:52 | Reagovat

A další chutný, voňavý recept, který musím vyzkoušet ;o)

3 Papaja Papaja | Web | 9. dubna 2008 v 13:45 | Reagovat

Tak na to bych si dovolila zaslintat... :-) Zelí miluju a žádný bůček nemůže být v kombinaci se zelím škodlivý! A ještě ke všemu je to "praktické balení". :-)))

P.

4 Alena Alena | E-mail | 9. dubna 2008 v 15:48 | Reagovat

Bali,

já musím ty (druhé) šneky objednat ! Jitka dala odkaz na zasilatelskou firmu a já jsem na ně zapomněla.

5 Alena Alena | E-mail | 9. dubna 2008 v 15:48 | Reagovat

Jitko, ať chutná !

6 Alena Alena | E-mail | 9. dubna 2008 v 15:50 | Reagovat

Papajo,

taky si říkám, že v kombinaci se zdravým zelíčkem libový bůček nemůže být škodlivý. :-)))

7 Bali Bali | Web | 9. dubna 2008 v 16:13 | Reagovat

škoda holky, že všechny bydlíte tak daleko. Já bych všem vždy navezla dobroty z Francie ;-)

Už vozím mnoha lidem, ale pár by se jich ještě sneslo :-))

8 Ewa Ewa | E-mail | 9. dubna 2008 v 16:20 | Reagovat

Papajo,

jsem také toho mínění, že zdravou složku v tomto jídle dostatečně zastupuje to zelí.

9 Alena Alena | E-mail | 9. dubna 2008 v 16:44 | Reagovat

Bali,

to jsi tedy hoooodná ! Tak to já budu uvažovat o přestěhování blíž k tobě. :-)))

10 Alena Alena | E-mail | 9. dubna 2008 v 16:57 | Reagovat

Ewo,

díky za zastavení u nás na blogu a těším se na další návštěvu. :-)

11 Ewa Ewa | E-mail | 9. dubna 2008 v 17:07 | Reagovat

Aleno,

já se tu stavuju dost často. Vaše recepty a především krásné obrázky za návštěvu stojí.  :-))

12 Alena Alena | E-mail | 9. dubna 2008 v 17:17 | Reagovat

Ewo, to nás opravdu těší. Hezký pozdrav. :-)

13 Jitka Jitka | E-mail | 9. dubna 2008 v 19:06 | Reagovat

Aleno, tito šnečci jsou ryze čeští ;o)

14 Tea Tea | 10. dubna 2008 v 15:42 | Reagovat

Někdy si myslím, že bych se asi měla léčit ze závislosti na kysaném zelí,(předpokládám, že to kyselé je kysané a ne sladkokyselé ). Už z toho mám skoro noční můry, při představě většího nedostatku. :-) A takovéhle bůčkové šneky si dám určitě líbit! ...A ty druhé taky...zrovna dnes jsem četla nádherný recept z roku 1823 "Grenáda ze šneků"...ale to je dlouhé povídání....a bohužel jenom počtení :-)

15 Alena Alena | E-mail | 10. dubna 2008 v 20:00 | Reagovat

Teo,

zelí může být kysané, ale i ve sladkokyselém nálevu.

Kysané zelí je zdravé, takže závislost neuškodí. Horší jsou závisláci na cigaretách...atd.

Stará klasika je někdy lepší, jako moderní recepty. Takovou starou kuchařku s počteníčkem bych měla ráda doma. :-)

16 Alena Alena | E-mail | 10. dubna 2008 v 20:03 | Reagovat

Jitko,

jo, jo, je to tak. Bůček je česká specialita. Ale ti, co pečený bůček neznají, ani neví o co přichází. :-)

17 Tea Tea | 10. dubna 2008 v 21:35 | Reagovat

Alenko, jestli se zajímáš o historické recepty, tak se poohlédni po knížce "Pražská kuchařka". Já ji koupila ještě za draho, ale viděla jsem ji i na našem malém městě v antikvariátu za stovku. :-) Není na křídovém papíře, ale je to dobový dokument.......Abych neurazila ty babičkovské sešity....vařím podle nich každý den......:-))

18 Alena Alena | E-mail | 10. dubna 2008 v 21:51 | Reagovat

Teo, díky moc ! Teď když znám název, porozhlídnu se i po netu. Ještě jednou dííííky. :-)

19 blongie007 blongie007 | E-mail | Web | 23. dubna 2010 v 8:48 | Reagovat

Objevila jsem tyto stránky teprve nedávno a musím Vám dát 1*. A tito šnečky, to je varianta k dnešní večeři. Díky a jen tak dál

20 Alena Alena | E-mail | Web | 23. dubna 2010 v 21:56 | Reagovat

Blongie,
doufám, že šnečci chutnali. :-) Děkuji za návštěvu. :-)

21 blongie007 blongie007 | E-mail | Web | 24. dubna 2010 v 23:29 | Reagovat

Alenko, šnečky jsme před chvílí dojedli a chutnali, byli krásně vypečený, což mi normální bůček v plynové troubě moc nedělá. Proto díky za inspiraci a těším se na další. Lucie

22 Alena Alena | E-mail | Web | 26. dubna 2010 v 10:48 | Reagovat

Blongie,
jsem ráda že chutnalo! :-)

23 miluse miluse | E-mail | 10. února 2017 v 11:38 | Reagovat

Přečetla dostala chuť udělala precetla ,dostala chuť ,udělala ,neměla.sezrali mi všechno.
Mám chuť udělám nedam.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.