Komentáře

1 Papaja Papaja | Web | 30. dubna 2008 v 7:57 | Reagovat

Krása! Lososa není nikdy dost :-)

P.

2 Alena Alena | E-mail | 30. dubna 2008 v 8:09 | Reagovat

Papajo, naprosto souhlasím :-)

3 Jitka Jitka | E-mail | 30. dubna 2008 v 12:23 | Reagovat

Aleno, mám děsný hlad, anebo je to chuť? V Kanadě byl u nás losos hodně často a to ve všech možných podobách, včetně vlastnoručně marinovaného podle švédského receptu své snachy s použitím velice čerstvého lososa ve formě vykostěných celých filé i s kůží, solí, pepřem a cukrem, celou kytičkou kopru i se stonky a někdy pokapanané aquavit, nebo vodkou.  Za dva, tři dny nakrájené pomocí tenkého pružného nože od kůže na 45°  na tenké plátky...S režným chlebem, nebo pumpernicklem a dílky citronu... božská mana...

4 Alena Alena | E-mail | 30. dubna 2008 v 20:37 | Reagovat

Jitko, to Ti trošku závidím. Čerstvý losos je vážně lahůdka! Toho marinovaného od Tvé snachy určitě někdy vyzkouším! Už teď se mi sbíhají sliny. :-)

5 Jitka Jitka | E-mail | 1. května 2008 v 21:18 | Reagovat

Aleno, OK napíši Ti celý recept i s vychytávkami ;o) Byl to můj oblíbený během letních měsíců tz. do lednice, kdy se člověku nechtělo být v děsných vedrech u sporáku...

6 Alena Alena | E-mail | 2. května 2008 v 8:00 | Reagovat

Jitko,

to bude prima, těším se!

7 Jitka Jitka | E-mail | 3. května 2008 v 10:52 | Reagovat

To víš, země s mořem a hned k tomu se třemi, má zajisté výhodu. Zajímavé však je, že i když Kanada ja tak obrovská,  tak ranní úlovek kanadských rybářů je na večerním stole kanaďanů.  Nemluvíc zajisté také o rybích farmách.  Musím říct, že sem tam koupím čerstvého lososa u Alberta. Zmrazeného jsem také několikrát koupila, ale nakonec vyhodila. Ryba musí vonět oceánem a ne smrdět rybynou! Začne doba grilování a já mám nádherný recept na přípravu lososa......, ale BBQ zůstalo v Kanadě ;o( Asi budu muset nějaké pořídit ;o)

8 Lucka Lucka | 14. května 2008 v 15:49 | Reagovat

Jitko, gravad lax podle tvého receptu na Labužníku dělám často, u návštěv má vždy velký úspěch. Dokonce jsem si kvůli němu koupila speciální nůž s nímž jdou udělat tenoučké plátečky. Těším se, že se s receptem setkám i tady:-)

9 Anett Anett | 24. května 2008 v 12:50 | Reagovat

Máš tu skvělý recepty už se těším v kuchyni mi to voní mňam....můžu se jen na něco zëptat? Ty recepty jsou tvoje a ty fotky děláš sama? Jestli ano tak smekám, je to super

10 Alena Alena | E-mail | 24. května 2008 v 18:59 | Reagovat

Anett,

některé recepty jsou od Jitky, některé moje a některými jsem se inspirovala. Fotky jsou moje. Děkuji za zájem a těším se na další návštěvu. Přeji ti hezký den.

11 Jarka Jarka | 24. května 2008 v 21:10 | Reagovat

Jitko, ja vedela, ze Te najdu!!  Svet neni zase az tak veliky...pekne jarni dny preje kanadsky srimpik.

12 jolana jolana | 25. května 2008 v 11:12 | Reagovat

Krasnu nedelu...si tu ku vam kliknem stale ze coje nove podzub a nic :(...;-)...tak dufam, ze vas daco krasne zdrzuje od varenia.. :)...pa

13 YYmahaa2 YYmahaa2 | 30. května 2008 v 13:55 | Reagovat

Dobrej napad na lososa mam schovany taky uschovan jeden recept na lososa.........uzeny losos ala losos gusto°

14 Alena Alena | E-mail | 4. června 2008 v 20:23 | Reagovat

Jolanko,

trošku jsme s Jitkou blog zanedbávaly, ale budeme se snažit vše napravit!

15 Alena Alena | E-mail | 4. června 2008 v 20:25 | Reagovat

YYmahaa2, uzený losos je opravdu lahůdka. A jestli se můžeš o svůj recept s námi podělit, budeme rádi. Přeji hezký den.

16 Lucas Lucas | E-mail | Web | 25. června 2012 v 16:00 | Reagovat

Souhlas

17 avant-garde avant-garde | E-mail | Web | 21. února 2013 v 17:04 | Reagovat

mňammm, zkus si udělat ještě rybovou omáčku k tomu, opravdu je to lahůdka :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.