Acquacotta s česnekem a crostini

3. dubna 2008 v 6:32 | Alena |  Polévky
Toskánská polévka od Theo Randall je plná zeleniny a obohacená sázeným vejcem a parmezánem


Pro 2 osoby budete potřebovat:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stonky celeru, nakrájený
  • 1 malá mrkev, nasekaná
  • 1 / 2 červené cibule, jemně nasekané
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 50 g sušených hříbků
  • 150 g cherry rajčata, spařené a pokrájené
  • 500 ml vody
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 plátky chleba ciabatta
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • 2 sázené vejce
  • 50 g parmezánu, nebo podobného nastrouhaného (nemusí být)

V kastrolu rozehřejte olivový olej a jemně osmahněte celer, mrkev a cibuli s česnekem a tymiánem, dokud zelenina nezměkne, což trvá asi 10-15 minut,.

Zatímco se zelenina vaří, namočte sušené hříbky do vařící vody, ale dejte jen tolik vody, aby byly hříbky ponořené a vařte je 15 minut, nebo dokud nezměknou. Vyjměte houby z vody a nakrájejte nahrubo. Přidejte k měkké zelenině spolu s houbovým vývarem a vařte ještě 5 minut.

Přimíchejte rajčata a vařte dalších 10 minut, nebo dokud nezměknou. Pak zalijte vodou a přiveďte k varu. Přidejte petrželku a trochu koření, opatrně do polévky rozklepněte vejce a zvolna povařte 2-3 minuty.

Crostini - otoustované plátky ciabatty:

Plátek ciabatty dejte pod rozpálený gril a opečte toast chleba do zlatova. Opečenou crostini potřete česnekem a pokapte trochou olivového oleje.


Na dno hlubokého talíře, nebo misky vložte crostini a zalijte ji polévkou. Chcete-li, posypte trochou sýra.


Dobrou chuť!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarouš Jarouš | 18. srpna 2010 v 10:47 | Reagovat

Nic moc. Olivový olej je skoro totéž co fermež, v české kuchyni nemá co cělat. A vůbec italská, potažmo celá středomořská kuchzně do střední Evropy zrovna nepasuje.

2 Alena Alena | Web | 13. března 2011 v 19:22 | Reagovat

[1]: Jarouš, kolik chutí, tolik názorů. Děkuji ti za zastavení.

3 Mirek Mirek | E-mail | 2. července 2011 v 12:09 | Reagovat

Souhlasím.Olivový olej má velmi podobnou
chuť jako lněný(fermež).Rovněž nemusím.
Slunečnicový mi chutná více.

  Mirek.

4 Stephen Stephen | E-mail | Web | 15. února 2012 v 13:51 | Reagovat

No jasnýýýý

5 Alena Alena | Web | 16. února 2012 v 13:10 | Reagovat

[3]: Mirku, nekvalitní olivový olej má opravdu špatnou chuť. S tím souhlasím. Ale zkus někdy kvalitní řecký panenský olivový olej. Určitě změníš názor. Ale koupit kvalitní v potravinových řetězcích je skoro vždycky problém. Děkuji za názor a návštěvu. :-)

6 Alena Alena | Web | 16. února 2012 v 13:12 | Reagovat

[4]: Stephen, pokud myslíš tím jasnýýý souhlas s Mirkem, tak ten komentář pro něj patří i pro tebe :-)
Měj se hezky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.