Švýcarský višňový koláč

14. března 2008 v 16:41 | Alena |  Talíř sladkostí ze světa

























Co budete potřebovat:
  • 1 hotové vyválené listové těsto
  • 400 g vypeckovaných višní (může být i kompot)
  • 4 vejce
  • 1/4 l smetany ke šlehání
  • 4 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky skořice

Jak na to:

Nízkou koláčovou formu vyložte listovým těstem. Dno propíchejte vidličkou a po okraji seřízněte nožem.
Připravené těsto posypte vypeckovanými višněmi.


V hlubší míse rozkvedlejte vejce, smetanu, cukr a skořici a višně zalijte.
Koláč vložte do rozpálené trouby a pečte ho asi 8 minut na 220 ºC. Pak teplotu v troubě snižte na 175 ºC
a dopečte asi 30 minut nebo až koláč zezlátne. Ještě horký koláč pocukrujte a ihned podávejte.

Dobrou chuť!

Mohlo by Vás také zajímat:

Tvarohový závinClafoutis z broskvíFrancouzský dortŠvédský jablečný koláč

 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 edy edy | E-mail | 14. března 2008 v 17:19 | Reagovat

Prožil jsem ve Švýcarsku většinu mého života a tento koláč jsme velmi často doma dělali, je výborný a mohu všem s dobrým svědomím doporučit.

E' guete!

2 Alena Alena | E-mail | 14. března 2008 v 17:31 | Reagovat

Edy,

já se inspirovala u Bali na blogu hruškovým koláčem a byl výborný. Doma jsem našla recept, který dlouho čekal na svoji premiéru. Teď se stal stálicí na našem stole.

3 edy edy | E-mail | 14. března 2008 v 23:15 | Reagovat

Ani se ti nedivím, je to vcelku jednoduchá záležitost a přitom je tak výborně vláčný, no jedna báseň! U mě patří též k favoritům.

4 Bali Bali | Web | 15. března 2008 v 0:26 | Reagovat

Edy, my tě vidíme ;-)

5 Zuzana Zuzana | E-mail | 7. dubna 2008 v 2:27 | Reagovat

Dobrý den,

Co se týče pečení koláčů a jiných sladkých dobrůtek jsem úplný začátečník.

Mám dotaz,nevím zda mám dát na višně zalité smetanou s vejcem ještě dru-

hý plát těsta,nebo ne.Myslím,že ne ,ale přeci jen pro jistotu se raději ptám.

                                                                    Děkuji za radu Zuzana

6 Alena Alena | E-mail | 7. dubna 2008 v 7:57 | Reagovat

Zuzano,

druhý plát těsta se nedává. Tento koláč je opravdu velmi jednoduchý, to zvládne i úplný začátečník. Chce to jen pohlídat pečení, aby se koláč nespálil. Listové těsto chce hodně rozehřátou troubu a po chvilce teplotu snížit, aby se koláč propekl i uvnitř. Děkuji za zájem o recept a těším se na další návštěvu. :-)

Alena

7 ivana ivana | E-mail | 8. července 2008 v 22:07 | Reagovat

Dobry den,

hledala sem na webu neco dobreho s tresnemi. Tenhle recept me zaujal, tak sem ho zkusila. Vsechno sem si koupila, pripravila a zacala. Jesteze sem takova mlsna - po otevreni smetany jsem zjistila, ze je zkysla a to mela byt uplne cerstva. Tak sem smetanu vymenila za tvaroh tucny kelimkovy a vysledek nas mile prekvapil. Je to dobre :)  Doporucuju vsem.

Ivana

8 Alena Alena | E-mail | Web | 8. července 2012 v 16:49 | Reagovat

[7]: Ivana: omlouvám se, komentář jsem přehlédla. :-(
Děkuji za rozšíření receptu, s tvarohem to někdy vyzkouším. :-) Určitě nám bude chutnat! :-)

9 Sarka Sarka | 14. července 2012 v 15:33 | Reagovat

Dnes jsem vyzkoušela a nemá to chybu, díky za recept

10 Alena Alena | E-mail | Web | 14. července 2012 v 16:32 | Reagovat

[9]:  Šárka, děkuji za komentář a taky za návštěvu! :-)

11 WinstonBut WinstonBut | E-mail | Web | 21. února 2017 v 18:50 | Reagovat

thanks benefit of this colossal informative website, keep up the massive undertaking check out this <a href=http://onlinecasinos-x.com>online casino</a> offers    , buy <a href=http://www.sextoysfun.net>sex toys</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.