Satanova omáčka nejen na krevety

3. března 2008 v 13:46 | Jitka |  Chutně ze světa

Na přibližně 300 ml omáčky, což je tak pro 4 osoby, budete potřebovat

  • 125 ml chilli omáčky
  • 125 ml kečupu
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu
  • 1 lžička nahrubo nastrouhané sladké cibule (nemusí být)
  • několik kapek worchesterové omáčky
  • několik kapek Tabasco omáčky, nebo podle chuti ostrosti
  • sůl podle chuti
  • 400 g větších syrových krevet, čerstvých nebo zmražených, ale mohou být i předvařené
  • dílky citronu
  • petrželka na ozdobu

Jak na to:

Smíchejte všechny ingredience pro omáčku.
Podle chuti osolte, dochutťte a přisolte. Omáčku nechejte vychladnout.

Velké široké koktejlové sklenice, nebo široké šampusky naplňte rozdrceným ledem. Malou misku posazenou ve středu rozdrceného ledu naplňte připravenou omáčkou. Na hranu sklenice zavěste uvařené, oloupané a na pokojovou teplotu zchladlé krevetky.
Vše ozdobte citronem a petrželkou.


Víte jak odstranit krevetám černou žílu?


Po celé délce je na hřbetě ostrým nožíkem nařízněte, ale nedořízněte a pod tekoucí vodou žílu vypláchněte ven.

Někdy se však krevety prodávají již takto připravené a dokonce oloupané. (Dávám přednost krevetám syrovým v krunýři, se kterými je ráda uvařím, protože právě ty přidávají krevetám hodně chutí).

Podle velikosti krevet je uvařte v trochu osolené vodě, asi tak 3-5 minut, až do zrůžovění. Ne déle, ztvrdly by a byly by gumové. Nechejte je zchladnout na pokojovou teplotu, oloupejte je z krunýřů, ale ponechejte jim ocásky (jenom na ozdobu). Jsou-li předvařené, tak je jenom operte a osušte v utěrce.


TIP:

Máte-li zbytek omáčky, vydrží v chladničce až jeden měsíc. Hodí se i k ústřicím a jiným plodům moře, tak jako i k rybám. Ale také se může použít na přípravu různých sendvičů, ke studeným masům atd.

Chilli omáčku mají právě u Alberta a také jsem tam koupila zelené Tabasko, kterému dávám přednost před červeným.

Dobrou chuť!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. března 2008 v 14:34 | Reagovat

Satanova omáčka se tváří ďábelsky dobře a jistě tak musí i chutnat. Fotografie je víc než přesvědčivým důkazem :-)

2 Jitka Jitka | E-mail | 5. března 2008 v 14:07 | Reagovat

paní Šárko, děkuji Vám sice opožděně, ale tím upřimněji. Nebyla jsem pár dní u počítače a přitom zde na mě čekal tak milý komentář ;o) Fotografie je profesionální z doby, kdy jsem navštěvovala Le Cordon Bleu kurzy v Ottawě. Moje dnešní fotografie se nemohou k takovýmto, nebo Alenčiným a Vaším ani přiblížit...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.