Pikantní řízky

19. března 2008 v 9:19 | Alena |  Stůl pro dva


  • 2 kuřecí řízky nebo vepřové kotlety
  • sůl
  • pepř
  • mletá uzená paprika
  • hladká mouka
  • 3 lžíce oleje
  • hrst sušených hřibů, předem namočených v teplé vodě
  • 50 g schwarzwaldské šunky nebo anglické slaniny, nakrájené na kostičky
  • 1 střední cibule, nakrájené na půlkolečka
  • 1 střední červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 střední zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 125 ml bílého vína
  • 125 ml vývaru
  • 100 g rajského protlaku
  • 1 lžička Sambal Oelek
  • 2 plátky opečené schwarzwaldské šunky na ozdobu

Řízky naklepte, z obou stran osolte, opepřete a posypte paprikou. Potom poprašte moukou.
Do pánve dejte olej, rozpalte jej a z obou stran rychle řízek opečte, asi 3-4 minuty. Uchovejte v teple.


Na lžíci oleje osmahněte hřiby, přidejte cibuli, šunku a na proužky nakrájenou papriku. Asi 10 minut nechte dusit. Přilijte víno, vývar, rajčatový protlak a sambal oelek. Dochuťte solí, vraťte na pánev maso a nechte chvilku prohřát. Podávejte s hranolkami.


(Uzenou papriku lze objednat v zásilkovém obchodě u Antonína)

Dobrou chuť!
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | E-mail | Web | 19. března 2008 v 13:41 | Reagovat

Moc pěkná dietka, móóc pěkná!!! :-)

2 Alena Alena | E-mail | 19. března 2008 v 14:04 | Reagovat

Mánečku,

já o žádné dietě nemluvila!!! :-)) Dieta je na nic, to chce pohyb. :-)

3 Jitka Jitka | E-mail | 4. dubna 2008 v 13:16 | Reagovat

Toto je krásná pastva i pro oči a ani se mi nezdá být nějak kalorická, zvláště ne z kuřete ;o) Určitě co nejdříve vyzkouším...

4 Alena Alena | E-mail | 4. dubna 2008 v 14:36 | Reagovat

Jitko,

máš pravdu, že je to téměř dietní. Kdyby se vynechalo to uzené....ale zase by to nebylo tak dobré. :-))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.