Musaka

17. března 2008 v 9:00 | Alena |  Drůbež

(4 porce)

  • 400 g drůbežího masa, namletého ze stehen
  • 3 lžíce oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lilek
  • 400 g krájených sterilovaných rajčat
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 1 lžička oregána
  • 3 lžíce sekané petrželky
  • špetku muškátového oříšku
  • 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
  • 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na plátky
  • 200 g tvrdého sýra, nejlépe ovčího


Do rozehřátého oleje vložte cibuli a zpěňte ji do sklovita. Přidejte mleté kuřecí maso a osmažte. Přidejte lilek nakrájený na kousky, sterilovaná rajčata, víno, jogurt, česnek a koření. Nechejte přejít varem a zahustěte hladkou moukou rozmíchanou ve trošce vody.


Do zapékací mísy vkládejte střídavě masovou směs a nakrájené brambory. Nakonec posypte nastrouhaným sýrem a pečte v troubě při 170 ºC asi 30-40 minut.

Dobrou chuť!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 jája jája | 2. listopadu 2009 v 18:52 | Reagovat

Já dělám moc dobrou musaku a je téměř bez práce. Žádné smažení, vaření, dušení atd.. normálně na plátky syrové brambory pokladu na plech, osolím okořením, na to vrstva syrového mletého masa-znovu koření a sůl, na to lilek, nebo cuketu-opět sůl, pak brambory, maso atd..v misce si rozmíchám protlak, smetanu, hodně česneku a koření podle toho, jaké mám ráda-chutná mi čubrica-a tím to zaleju. Hodím do trouby a 15 min před dopečením posypu strouhaným sýrem... bez zbytečného nádobí, bez zdržování-a je to výborné..brostě mám ráda recepty co uděláte jen buch buch a je hotovo :-)

2 Alena Alena | E-mail | Web | 13. dubna 2010 v 7:08 | Reagovat

Jájo, díky za pěkný komentář. Určitě Tvůj recept vyzkouším. Čubrica je u nás také v oblibě. :-)

3 Helenka Helenka | 5. listopadu 2013 v 15:55 | Reagovat

Zítra budu zkoušet, zajímavý recept. Ale místo lilku a rajčat si udělám hustou směs se zeleninou. Snad se povede. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.