Zelenina s tofu

9. února 2008 v 12:26 | Alena |  Sýrové pokrmy

Pro 4 osoby budete potřebovat

  • 450 g tofu (lepší je uzené)
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína nebo sherry
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce oleje na smažení
  • 2-3 jarní cibulky, diagonálně nakrájené na kroužky
  • 2 mrkve, nakrájené na tenké proužky
  • 250 g žampiónů, nakrájených na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostky
  • 200 g přepůlených malých kukuřiček
  • 2 lžíce opražených sezamových semínek

Tofu marinujte v sójové omáčce, rýžovém víně a sezamovém oleji alespoň 10 minut.
Připravte a nakrájejte si všechnu zeleninu.

Sceďte tofu a marinádu uchovejte. Rozpalte olej v předehřátém woku a orestujte kousky sýra, až po celém povrchu zhnědnou. Vyjměte je z pánve a nechte zatím stranou.

Orestujte žampióny, přidejte papriku, mrkev, cibulku, kukuřičky a přikryté restujte
3 minuty. Dejte tofu zpět do woku a přelijte marinádou. Rozpalte a až začne směs bublat, posypte opraženými sezamovámi semínky.

Podávejte ihned se skleněnými rýžovými nudlemi.

Dobrou chuť!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 eva eva | 20. února 2008 v 21:42 | Reagovat

marinovat uzené tofu, není to hloupost?Kupuji uzené nebo marinované a do salátů ho dávám přímo, neb má výbornou chuť.

2 Alena Alena | E-mail | Web | 21. února 2008 v 14:25 | Reagovat

Do salátů bych tofu taky nemarinovala. Tohle není salát, je to čínský pokrm a sojová omáčka a rýžové víno je v těchto pokrmech nezbytnost. Tedy pokud se chce zachovat autentičnost. Saláty u nás dost frčí, něco bez marinování určitě vyzkouším. Díky za tip.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.