Zapečená ryba

11. února 2008 v 12:18 | Alena |  Ryby a mořské plody
Snadná, jemná a velmi chutná večeře

Co budete potřebovat
  • 500 g rybího filé
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 chilli papričky
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 4 vejce
  • máslo na vymazání pekáče

Rybu omyjte a osušte papírovým ubrouskem. Nakrájejte asi na 3 centimetrové proužky.
Prolisovaný česnek smíchejte s citronovou šťávou, solí a pepřem. Do této směsi naložte naporcovanou rybu a nechejte 20 minut odpočinout.


Do máslem vymazaného pekáče naskládejte rybí filety. Rozšlehejte vejce, smíchejte je se sojovou omáčkou, osolte a opepřete. Chilli papričky nakrájejte na drobné kostičky, přidejte je k vejcím a všechno promíchejte.


Vaječnou míchaninu nalijte na porce ryby a dejte do předehřáté trouby. Pečte na střední teplotě asi 25 minut. Podávejte ihned.


Vhodná příloha je rýžový salát nebo bramborová kaše.

Dobrou chuť!
 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 DolceVita DolceVita | Web | 11. února 2008 v 20:10 | Reagovat

Vaječná "majda" na zalití rybího filé vypadá moc zajímavě :-) Určitě to i úžasně chutná!

2 Alena Alena | E-mail | Web | 11. února 2008 v 20:15 | Reagovat

Je to opravdu chutné, jemné a pikantní. A s vajíčky je to syté, měli jsme to s manželem i k večeři.

3 Bali Bali | Web | 12. února 2008 v 8:53 | Reagovat

hmmmmmmmmmmm ;-)

každý rybí fajn recept mi udělá radost. Koukni k Dolce, varila podle nás, holka jedna ;-)

4 Alena Alena | E-mail | Web | 12. února 2008 v 9:56 | Reagovat

Dívala jsem se už včera, je to holka šikovná. Taky budu muset uvařit něco podle mořské kuchařky. :-). Ale momentálně nemám fotoaparát, poslala jsem jej do servisu. :(

5 šarka šarka | 15. února 2010 v 10:15 | Reagovat

ahoj.  Nerada smažím, proto jsem hledala nějaký recept "ryba bez smažení " a jsem ráda, že jsem narazila na tento recept. byla to mnamka největší. tenhle recept jsem určitě nedělala naposledy.

6 Alena Alena | Web | 7. dubna 2010 v 18:29 | Reagovat

Šárko díky za komentář, mám radost, že chutnalo. :-)

7 toffo toffo | 25. května 2011 v 18:50 | Reagovat

Moc dobrý recept, uvařila jsem ho k dnešní večeři. Chilli papričku jsem musela vyměnit za curry madras, jiné pálivé koření zatím nemáme. Jen jsem zapékala delší dobu. Jako příloha čínské nudle a míchaný salát zelí a mrkev. Takové možná asketické, ale kdo chtěl, mohl dochuti sojovkou. Ryba tomu dala šmrnc. Právě jsme dojedli a moc jsme si pochutnali. K tobě se vyplatí nakouknout pro inspiraci, :-), díky.

8 Alena Alena | Web | 25. května 2011 v 19:35 | Reagovat

[7]: Toffo, mám velkou radost, že ses nechala inspirovat. Jako u každého receptu se dá kombinovat podle chuti a lednice, ta ryba s vejcem je jemná, docela jsem na ni dostala chuť. :-) Měj se hezky! :-)

9 Kate Kate | 20. října 2016 v 5:29 | Reagovat

Holky Jen chi říct, ziju ted v Kanade a Ted jsem toto uvarila rodine a mohli se uzrat! Fakt výborný dekuju skvělý nápad! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.