Smažená mozzarella

5. února 2008 v 16:28 | Alena |  Sýrové pokrmy
Někdy je potřeba udělat i v ledničce pořádek a zkonzumovat potraviny, kterým končí trvanlivost.


Gramáž surovin si upravte podle počtu strávníků.

  • mozzarella
  • pršut krkovice nebo šunka
  • vejce
  • trochu piva
  • hladká mouka
  • sůl
  • strouhanka

Mozzarellu nakrájejte na kolečka asi 5 milimetrů široká. Na polovinu rozkrájených koleček mozzarelly položte pršut nebo šunku a přikryjte je druhou polovinou mozzarelly. Spojené sýry šikmo propíchněte párátky, aby se během pečení nerozdělily.

V hlubokém talíři rozmíchejte vejce, pivo, sůl a smíchejte s moukou. Udělejte těstíčko, asi jako na lívance. Do druhého talíře dejte strouhanku. Připravené sýry nejprve namočte ve vaječném těstíčku a potom obalte ve strouhance.

V pánvi rozpalte olej a sýrové řízečky v něm dozlatova usmažte. Usmažené je položte na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.


Rýžový salát

  • rýže
  • olej
  • kari koření
  • bazalka
  • rajče
  • okurka
  • červená paprika
  • 2 listy ledového salátu
  • 1 mrkev
  • sůl
  • tmavý ocet balzamico
  • čerstvě namletý pepř

Na pánvi rozehřejte olej a vsypte kari koření. Zamíchejte, přidejte bazalku a nechte ji trochu prohřát. Sundejte z ohně, přisypte studenou uvařenou rýži a dobře promíchejte. Přidejte nakrájenou zeleninu a ostatní ingredience.Vše dobře promíchejte a můžete podávat.

Dobrou chuť!
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 amyk amyk | 4. září 2010 v 15:26 | Reagovat

pivo ?? pršut ??? :-!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.