Pikantní vepřový guláš

20. února 2008 v 10:09 | Alena |  Vepřové maso
  • 800 g vepřové kýty
  • 200 g pikantní klobásy
  • 2 větší cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 vrchovatá lžička červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • 2 větší brambory
  • 2 lžíce hlaké mouky na zahuštění
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a osmažte na oleji dozlatova. Maso nakrájejte asi tří centimetrové kostky, vhoďte na cibuli a opečte ze všech stran. Přidejte mletou papriku, zamíchejte a rychle přilijte horkou vodu nebo vývar. Osolte a opepřete. Guláš přikryjte poklicí a nechte asi hodinku dusit na pomalém plameni.

Klobásy pokrájejte na silnější kolečka a přidejte je k téměř měkkému masu. Oloupané brambory nakrájejte na jednosoustové kousky a přidejte je do hrnce. Suroviny nechejte vařit téměř do změknutí.

Mouku rozmíchejte se studenou vodou v uzavřené sklenici a zahustěte guláš. Guláš nemá být moc hustý. Nechejte na mírném plameni dobře provařit, což trvá asi dvacet minut. Dochuťte podle vaší chuti a můžete podávat.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 seplout seplout | E-mail | 11. srpna 2008 v 23:28 | Reagovat

miluji kombinaci masa jako takoveho doplnene uzeninou ... rozumite ne ? dojite maso ... a zase maso ... a maso ...a zase maso atd..... milujme maso !!!!!!!!!! nebo ?

2 pepina pepina | 18. října 2008 v 14:59 | Reagovat

vtipnéééééééééé

3 Citer Citer | E-mail | 29. dubna 2009 v 16:07 | Reagovat

Mam rad rohliky a čaj.

4 Citer Citer | E-mail | 7. května 2009 v 11:27 | Reagovat

pecky delám ten pikantní guláš a jako amater si myslim že bude fakt dobrej. Myslim si že mam fakt talent.  :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.