Kuřecí prsa na červeném pestu

24. února 2008 v 9:09 | Alena |  Drůbež

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce tomatového pesta
  • 3 lžíce piniových jader
  • 2-3 snítky rozmarýnu
  • sůl a pepř

Ze všeho nejdříve si připravte marinádu. V zapékací misce, kde budete péct rozmíchejte olej, česnek a tomatové pesto.


Kuřecí steaky mírně naklepte, osolte a opepřete. Naklepaná, osolená a opepřená prsa obalte
v marinádě a nechte v chladnu alespoň hodinku odpočinout - marinovat.


Připravená prsíčka ještě posypte čerstvým rozmarýnem a dejte do rozpálené trouby péct.


Kuřecí prsa pečte asi 10 minut při 200 ºC. Posypte piniovými semínky a vraťte ještě do trouby. Prudce je pečte dalších 10 minut.
Podávejte s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | 24. února 2008 v 13:49 | Reagovat

Snadná marináda a vše se děje v jedné zapékací misce. To se mi moc líbí. Velice snadný recept, který je však určitě plný vůní. Možná jako příloha by šly podávat i nudle, co myslíš? Děkuji za recept!

2 Alena Alena | E-mail | Web | 24. února 2008 v 15:01 | Reagovat

Nudle by šly zcela určitě a myslím, že by byly i vhodnější, jako opékané brambory. Díky za výborný tip.

3 Bali Bali | Web | 24. února 2008 v 19:03 | Reagovat

takové recepty mám ráda; rychlé a plné zajímavých chutí. Ty pinie mňam ;-)

4 Alena Alena | E-mail | 24. února 2008 v 19:35 | Reagovat

Bali, já taky nejraději vařím rychlá jídla. Ale těm složitým se nevyhýbám.

5 Jitka Jitka | 25. února 2008 v 12:07 | Reagovat

Asi brzo vyzkouším :)))

6 Jitka Jitka | 25. února 2008 v 15:12 | Reagovat

Tak, vyzkoušeno a snězeno dnes k obědu. Nejdříve ta vůně, potom požitek pro oči a nakonec výborné pochutnání... Ještě jednou Ti děkuji za recept...

;o)

7 Alena Alena | E-mail | 25. února 2008 v 15:24 | Reagovat

Děkuji za vyzkoušení receptu! Jsem moc ráda, že chutnalo.

8 Tea Tea | 26. února 2008 v 12:26 | Reagovat

Milá Alenko, tenhle recept se objevil ve správnou dobu na správném místě.:-) Náhodou mi kamarádka, potulující se kdovíkde po supermarketech, přinesla pytlík s piniemi, a co bych pátrala po dalších receptech, když tenhle se zrovna nabízel, že?  V neděli uvařeno, se šťouchanými petrželkovými bramborami, a určitě ne naposledy. Bílé vínko k tomu a neděle byla jako vymalovaná!:-) Díky a těším se na další receptíky:-))

9 Alena Alena | E-mail | 27. února 2008 v 0:58 | Reagovat

Teo,

tak to je dobře, že se objevil ve správnou dobu:-))

Dobré bílé vínko nepokazí žádnou nedělní atmosféru. A nejen nedělní:-)

Děkuji za milý komentář.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.