Zelný salát Coleslaw

22. ledna 2008 v 17:17 | Alena |  Saláty
Na americký zelný salát je spousta receptů. Někdo přidává řapíkatý celer nebo celerové semínko. Nám chutná tato verze.


Budete potřebovat:
  • 600 g hlávkového zelí
  • 200 g mrkve
  • 2 jarní cibulky
  • 150 g majonézy Hellmans
  • 150 g choceňského smetanového jogurtu
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • 2 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce javorového sirupu (můžete dát med nebo cukr)
  • sůl a pepř

Nejdříve si udělejte dresing.
V míse rozmíchejte majolenku, smetanu nebo jogurt, hořčici, ocet, javorový sirup, sůl a pepř. Metličkou míchejte, až se vše spojí v hustou hmotu.

Zelí a mrkev nastrouhejte na tenké nudličky. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
Salát zalijte dresingem, promíchejte a dejte aspoň hodinu vychladit do lednice.


Salát se podává ke grilovanému, vařenému i pečenému masu, báječně chutná s pečivem, ale i samotný.

Dobrou chuť!
 

15 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 ivan ivan | E-mail | 5. května 2008 v 11:41 | Reagovat

zelný salát recept

2 eva eva | E-mail | 16. června 2008 v 19:07 | Reagovat

Salát je výborný, o víkendu jsme grilovali, nikdo nejedl k masu žádné pečivo, všichni "žrali"jen salát coleslaw. Děkuji za recept.

3 Alena Alena | E-mail | 18. června 2008 v 21:32 | Reagovat

Evo, děkuji za vyzkoušení receptu. Musím se přiznat, že já tento salát taky "žeru" a nemusím mít někdy ani grilované maso. :-)

4 Alena Alena | E-mail | Web | 5. července 2008 v 16:29 | Reagovat

Dobrý den, tak dneska jsem vyzkoušela tento recept a musím říct, že nemá chybu. Je naprosto vynikající. Měli jsem ho ke grilovanému masu a všichni ho moc chválili. Takže díky za něj, ukládám do oblíbených receptů :-)).

5 Gapa Gapa | E-mail | 10. prosince 2008 v 12:22 | Reagovat

Salát je opravdu jednoduchý a výtečný! Došel jsem k závěru, že je ho škoda _ k jakémukoli masu. A to nejsem žádny vegan. Nejlepší je se sojovým rohlíkem. Já si ho ještě vylepším malými kostičkami osmahnuté anglické slaniny. Doporučuji zkusit.

6 vl vl | E-mail | 24. ledna 2009 v 3:17 | Reagovat

koleslav

7 Katka Katka | 18. ledna 2010 v 16:37 | Reagovat

ten salát je opravdu výborný. Celé rodině moc chutnal a to taky nejsme vegani:-).

8 Alena Alena | E-mail | Web | 26. března 2010 v 17:15 | Reagovat

Katko, Gapo a všichni ostatní. Děkuji za vyzkoušení receptu. Mám radost, že salát chutnal. Zdraví Alena

9 Jirka Jirka | E-mail | 11. září 2011 v 13:29 | Reagovat

Dnes jsem vyzkoušel Váš salát. Vynikající. :-)

10 jana jana | 15. září 2011 v 23:27 | Reagovat

Salát je fakt ňamka- včera jsme grilovali, je dobrý i k rybě.

11 vlasta vlasta | 15. září 2011 v 23:27 | Reagovat

8-O  8-)  :-?  :-x

12 Alena Alena | Web | 22. září 2011 v 0:10 | Reagovat

[9]: Jirko, jsem ráda, že salát chutnal! Měj se hezky! :-)

13 Alena Alena | Web | 22. září 2011 v 0:11 | Reagovat

[10]: Jani, děkuji! :-) Já ho dělávám docela často, třeba jen s celozrným pečeivem. :-) Děkuji za návštěvu! :-)

14 Alena Alena | Web | 22. září 2011 v 0:12 | Reagovat

[11]: Vlasti, :-)

15 Klára Klára | 4. dubna 2012 v 13:35 | Reagovat

Dnes jsem tento salát dělala k masu. Jedním slovem paráda :-) . Ani jsem takový výsledek nečekala... :-)

16 Alena Alena | Web | 4. dubna 2012 v 14:20 | Reagovat

[15]: To mě těší a dvojnásobně. Já tento salát miluji i jen tak s pečivem. :-) Přeji hezké svátky jara! :-)

17 Vlada Vlada | 5. dubna 2012 v 18:08 | Reagovat

Tak teď jsem ho dodělal. Ještě není uleželý a už je výborný. Až se uleží, tak bude asi genialní :-). Jen několik postřehů. Zelí je dobré promačkat a tím ho zbavit vody.

18 Alena Alena | Web | 5. dubna 2012 v 23:45 | Reagovat

[17]: Máš pravdu, je lepší zelí zbavit vody. Já jej trochu osolím a nechám "vypotit" asi 20 minut. Jinak děkuji za milé postřehy! :-) Měj se hezky :-)

19 Jita Jita | Web | 17. května 2012 v 12:47 | Reagovat

Je výtečný. Před čtrnácti dny jsme začali grilovat a skoro vždy ho k tomu udělám. Těším se, až budu moci použít mladé jarní zelí.

20 Alena Alena | Web | 17. května 2012 v 12:59 | Reagovat

[19]: Jita: Děkuji za pěkné zhodnocení receptu. :-) Mám radost, že salát chutná! :-)

21 ZDENEK ZDENEK | 11. listopadu 2016 v 13:08 | Reagovat

NENÍ AMERICKÝ,ALE BELGICKÝ :-)

22 ZDENEK ZDENEK | 11. listopadu 2016 v 13:11 | Reagovat

[21]: PARDON -HOLANDSKO BELGICKÝ :-D

23 ladislav ladislav | E-mail | 11. února 2017 v 16:20 | Reagovat

Tak jsem dne dělal salát,moc se podařil a byl velmi chutný,Dokonce i manželce chutnal :-P  :-P  :-P

24 Vlasta Vlasta | E-mail | 31. května 2017 v 8:44 | Reagovat

Něco exkluzivního,Lepší salát jsme ještě nejedli,kuchařce pochvalu a velikou 1 s hvězdičkou

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.