Zelenina ve woku podle Kena Homa

8. ledna 2008 v 23:11 | Alena |  Zelenina

Budete potřebovat:

  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 2 mrkve
  • 2 - 3 polévkové lžíce vody
  • 150 g zelených fazolek
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 300 g čerstvých žampionů
  • 1 větší cibule
  • 4 lžíce ústřicové omáčky

Mrkev nakrájejte na šikmá kolečka, dejte do woku na rozehřátý olej a orestujte.
Přidejte vodu, pokrájené zelené fazolky, přikryjte pokličkou a duste asi 3 minuty.
Mezitím si nakrájete papriky na nudličky, žampióny na plátky a cibuli na klínky.
Přidejte k mrkvi a fazolkám a vařte 3 - 5 minut.
Na závěr zalijte podle chuti ústřicovou omáčkou, ještě chvilku prohřejte a podávejte.


Zelenina nesmí být rozvařená, má být lehce křupavá. Vhodná příloha jsou asijské nudle, ale tato zelenina chutná báječně i samotná.

Dobrou chuť!
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.