Vepřové řízky pod peřinkou

20. ledna 2008 v 11:10 | Alena |  Vepřové maso

Budete potřebovat

  • 4 vepřové řízky z kýty
  • 2-3 lžíce oleje
  • 220 ml smetany
  • 100 g tvrdého plátkového sýra
  • 100 g šunky
  • 200 g žampiónů
  • 1 lžíce másla
  • šťáva z poloviny citronu
  • sůl a pepř

Naklepané a opepřené řízky prudce osmahněte na oleji.

V jiné nádobě zpěňte máslo, přidejte pokrájené žampiony a zakápněte citronovou šťávou.  Žampiony poduste, osolte a opepřete.


Řízky vložte do zapékací mísy, přikryjte je žampióny, plátkem šunky a sýra.
Zalijte šlehačkou a v teplé troubě zapečte asi 20 minut.


Podávejte s opečenými bramborami nebo hranolky.

Dobrou chuť!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 karolina karolina | 2. listopadu 2010 v 18:17 | Reagovat

babi konecne jsem nasla ten tvuj blog a je moooooooooooooooc pekný :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)

2 karolina karolina | 2. listopadu 2010 v 18:18 | Reagovat

a ty veprove risky s perinkou vypadaji mooooooooc pekne

3 Alena Alena | Web | 2. listopadu 2010 v 20:54 | Reagovat

Karolinko, moc děkuji :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.