Ryba na červeném kari

14. ledna 2008 v 23:05 | Alena |  Ryby a mořské plody

Co budete potřebovat:

  • 500 g rybích filetů z tresky
  • 1 lžíce oleje
  • 2 rovné lžíce červené kari pasty
  • 1 větší cibule, nakrájená na kostky
  • 1 stroužek česneku, posekaný
  • 400 g konzervovaných rajčat, pokrájených
  • 200 ml zeleninového vývaru

Rozehřejte wok a přidejte olej. Zlehka osmažte cibuli a česnek. Přidejte červenou kari pastu a smažte ji za stálého míchání dvě minuty, až se uvolní aroma.

Do pánve přidejte trochu posekaná rajčata i se šťávou a vývar. (Může být i z kostky). Přiveďte k varu a přidejte rybí filety. Na mírném ohni vařte 4-5 minut.

Můžete podávat.
Nejlépe chutná s vařenou nebo dušenou rýží.

Dobrou chuť!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 DolceVita DolceVita | Web | 15. ledna 2008 v 0:08

Tak to je moc chutná receptura. Něco podobného jsem před časem zkoušela a od té doby červená kari pasta u nás doma nikdy nechybí. Díky za připomenutí pěkného receptu a přeji dlouhý život tomuto novému foodblogu :-) Je to časová investice, ale potěší všechny ty, kteří mají k dobrému jídlu "dobrý" vztah. Máme stejnou zálibu. S pozdravem Šárka *

2 Alena Alena | E-mail | Web | 15. ledna 2008 v 12:52

Šárko,

chci poděkovat za milý komentář. Někdy stačí pár vět, které člověka pohladí a povzbudí. Obdivuji tvoji "školu vaření". Výborné fotografie, příprava receptu a potom krásné psaní.

S pozdravem Alena ***

Komentáře jsou uzavřeny.