Čínská smažená rýže s vejcem

13. ledna 2008 v 13:35 | Alena |  Rýžové pokrmy
Takto upravená rýže je moje nejoblíbenější přílohou k mnoha čínským pokrmům.


Na smaženou rýži budete potřebovat:
  • 3 vejce
  • 1 lžička soli
  • 2 jarní zelené cibulky, nasekané na diagonální kroužky
  • 2-3 lžíce oleje
  • 450 g uvařené rýže
  • 120 g mladého zeleného hrášku (asi 1 čtvrtlitrový hrnek)
V misce lehce našlehejte vejce se špetkou soli a několika kousky jarní cibulky.
Na předehřáté pánvi rozehřejte olej, přidejte vejce a lehce je umíchejte.

Přidejte rýži, zamíchejte, aby se zrna rýže oddělila. Přisypte zbylou sůl, jarní cibulku a hrášek.
Promíchejte a můžete podávat.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Zdena Zdena | E-mail | 5. března 2008 v 21:29 | Reagovat

dobry den,ja jsem tuto eggrice ochutnala tady v irsku,ale musim napsat ze je trochu jinaci jako vas recept,zrnicka ryze jsou primo obalena v tom vajicku,pracovala jsem v jedne cinske restauraci a tam to vajicko "prskli primo do ryze a jako by ji s tim vajickem "utloukli" takz tam nebyli takove kousky vajicka jako na vasem obrazku,ale je mozne ze kazdy cinan ji dela jinak.Takto upravena ryze je dost syta a ja ji muzu jist i samotnou:-)Ryze jakkoliv udelana je dobra:-)

2 Alena Alena | E-mail | 6. března 2008 v 12:31 | Reagovat

Zdenko,

je mnoho způsobů na přípravu rýže, tvá verze je zcela určitě skvělá. Musím ji někdy vyzkoušet. :-)

3 jasmínová rýže jasmínová rýže | Web | 12. března 2010 v 16:42 | Reagovat

Mohu doporučit jasmínovou rýži, která nádherně voní. V článku thajské restaurace http://www.modryzubrestaurant.cz/clanky/jasminova-ryze dokonce píší, že je to její
přirozená vůně.

4 Pája Pája | Web | 12. května 2010 v 18:44 | Reagovat

Já jakožto rýžák ji míním vyzkoušet. Nevím kdy a kde (už vím, letní prázdniny), ale určitě ano.

5 Alena Alena | Web | 13. května 2010 v 8:18 | Reagovat

Pájo, děkuji za návštěvu mého blogu. Jestli ji vyzkoušíš, dej prosím vědět. :-)

6 Anetka Anetka | E-mail | Web | 15. června 2016 v 8:51 | Reagovat

Zkoušela jsem a je to dobré, znám to z čínských bister. Nejdůležitější je kvalitní rýže, kdy se k sobě zrna lehce přilepí. Dobrý je na to rýžovar http://ryzovar.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.