Plněná kůže z kuřete

4. ledna 2008 v 13:43 | Alena |  Uzené maso
Po smaženém kuřátku zůstane kůže. Dobré je využít ji na plnění nádivkou.


Budete potřebovat:
  • kůže z kuřete
  • 5 rohlíků
  • 2 vejce
  • mléko
  • uzená slanina nebo uzené maso
  • petrželová nať
  • sůl a pepř

Nakrájejte rohlíky na kostičky, pokropte teplým mlékem, přidejte vyškvařenou slaninu, žloutky, zelenou petrželku, sůl, pepř a promíchejte. Ušlehejte se špetkou soli bílky, přidejte k nádivce a dobře promíchejte.


Nádivku poklaďte na kůže, srolujte je a spíchněte párátky. Dejte péct do vyhřáté trouby na 175 170ºC a pečte, dokud není kůže křupavá.

Dobrou chuť!
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | 24. února 2008 v 12:23 | Reagovat

Tak toto je naprosto geniální  nápad! Když peču husu (jednou za uherský rok), anebo kačenu (možná jednou dvakrát do roka), vždycky sešiju krk a naplním ho nádivkou. Je to naše oblíbená pochoutka, avšak kůže z krků se neprodává sama o sobě, takže ji máme málo kdy. Kůži z kuřete má člověk poměrně často, ale ta jde na polévku s ostatními odřezky. Tvůj recept mě tak zaujal, že zítra jdu koupit kuře tentokrát kvůli kůži  ;o)

Máš výborné recepty a za tak krátkou dobu moc pěkné stránky!

2 Alena Alena | E-mail | 24. února 2008 v 23:40 | Reagovat

Jsem ráda, že recept zaujal. Já tu kůži kdysi dávala taky do polévky. Kdysi jsem někde četla, že si kůže z krků schovávají a až jich mají víc, tak naplní a upečou. Taky to jde, ale někdy jsou krky moc potrhané a je to na dlouho. A díky za pochvalu, vždy to potěší. :-)

3 Jana Jana | E-mail | 8. února 2009 v 18:06 | Reagovat

Je to výborný nápad.Kupukeme kuřecí čtvrtky.Takže kostičky a kůži použivám na polévku,Ta je s kůžemi dost mastná.Takže jsem vytvořila malé nádivkové kapsičky.Kůži jsem sešila.Výborná pochoutka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.