Treska s kořením pěti vůní

13. ledna 2008 v 13:36 | Alena |  Ryby a mořské plody

Budete potřebovat:

  • 500 g aljašské tresky
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce kukuřičné moučky (škrobu)
  • 1 vejce, trochu našlehané
  • 100 ml oleje na fritování
  • 2 a 1/2 cm kořene zázvoru, nastrouhaného
  • 1 česnek, jemně posekaný
  • 3-4 zelené jarní cibulky, diagonálně nařezané
  • 1 červená paprika, pokrájená na proužky
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nařezaná na tenké proužky
  • 4 houby - jidášovo ucho (v nouzi i žampiony)
  • 1 lžička koření pěti vůní
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry

Rybu nakrájejte na 3 centimentrové kousky, zakápněte tmavou sójovou omáčkou a posypte kukuřičnou moučkou. Promíchejte, přidejte do lehce našlehaného vejce a znovu promíchejte. Nechte alespoň 1 hodinu marinovat.

Nahřejte wok, přilejte olej a postupně osmažte všechno rybí maso. Dejte jej okapat od přebytečného tuku na kuchyňskou utěrku nebo ubrousek. Slijte olej až na dvě lžíce. Olej rozpalte, přidejte česnek a zázvor. Rychle promíchejte a stáhněte z ohně, aby česnek nezhořkl. Přidejte houby a ostatní zeleninu a vraťte na oheň. Restujte dvě minuty. Přidejte osmažené rybí maso, koření, sójovou omáčku, cukr a víno. Za stálého míchání vařte asi 1 minutu.
Ihned podávejte.
Báječná příloha je smažená rýže s vejcem
Dobrou chuť!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.