Kuřecí prsa s bazalkovým pestem a mozzarellou

25. ledna 2008 v 0:10 | Alena |  Drůbež

Budete potřebovat
  • 4 kuřecí prsa
  • 4 lžíce bazalkového pesta
  • 2 mozzarelly
  • 4 lžíce oliv
  • 2-3 rajčata
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • máslo na vymazání pekáče

Kuřecí prsa rozřízněte na plátky a mírně je naklepte. Naklepaná prsa osolte, opepřete a prudce opečte z obou stran na oleji.

Pekáč vymažte máslem a vložte do něj opečená kuřecí prsíčka. Každý plátek masa potřete lžící pesta, poklaďte nakrájenými rajčaty a posypte olivami. Na závěr ještě všechno přikryjte plátky mozzarelly. Zasypte čerstvě mletým pepřem a vložte do rozehřáté trouby. Pečte při 200 ºC asi 10-15 minut, dokud se sýr nezačne tavit.
Vhodná příloha je bramborová kaše, ale může se podávat i s rýží.

Dobrou chuť!
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 DolceVita DolceVita | Web | 25. ledna 2008 v 11:46 | Reagovat

Vypadá to víc než vábně :-) Pesto se u nás zabydlelo a já na něj nedám dopustit. V létě si ho dělám čerstvé sama. Na vánoce jsem dostala nový přísun od odcery. Do léta mi určitě vydrží na ty mé občasné "pesto presto" experimenty.

2 Alena Alena | E-mail | Web | 25. ledna 2008 v 14:55 | Reagovat

Domácí jsem ještě nezkoušela. U nás se pesto zabydlelo teprve nedávno. Sbírám inspirace a ráda se mrknu na tvoje "pesto presto"experimenty.

3 DolceVita DolceVita | Web | 26. ledna 2008 v 0:03 | Reagovat

Tak koukni na tento můj experiment :-)

http://dolcevita.blog.cz/0707/pesto-presto

Jinak pesto originální "janovské" se koupit dá celkem snadno i u nás, což jsem ráda. V Itálii existuje mnoho zajímavých a chuťově báječně vyladěných versí, které jsem měla možnost ochutnat. To čerstvé rozhodně v létě zkus. Dá se připravit i do zásoby.

4 Alena Alena | E-mail | Web | 26. ledna 2008 v 1:23 | Reagovat

Je to moc zajímavá receptura, v létě pesto-presto rozhodně zkusím. Díky za odkaz i za receptík.

5 r.t. r.t. | E-mail | 19. dubna 2009 v 12:45 | Reagovat

Dík za tuto lahodnou kombinaci. Nedala jsem sice olivy (neměla jsem je) a přesto to bylo výborné.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.