Kuřecí nebo králičí játra na zázvoru

12. ledna 2008 v 14:05 | Alena |  Drůbež

Co budete potřebovat:
  • 400 g nakrájených kuřecích jatýrek (asi 3 cm)
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • špetka tlučeného kmínu
  • špetka chilli
  • vrchovatá kávová lžička mletého zázvoru
  • sůl
  • 60 ml vývaru nebo vody

Cibuli pokrájejte na půlkolečka, česnek na drobné kostky. Zpěňte na oleji, přidejte zázvor a lehce osmažte. K cibuli a česneku přidejte pokrájená játra, chilli a kmín. Za stálého míchání pražte 4 minuty na prudkém ohni do zlatova.

Podlijeme troškou vývaru nebo teplou vodou a prudce duste doměkka. Trvá to asi 5 minut. Solte až nakonec, aby játra neztvrdla.

Vhodná příloha jsou hranolky, ale chutná dobře i s čerstvým chlebem.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 pantoflíček pantoflíček | 18. ledna 2008 v 18:50 | Reagovat

Jatýrka byla mňam mňam. Zázvor jim dal ty správné "grády". Díky za recept.

2 Alena Alena | E-mail | Web | 19. ledna 2008 v 16:58 | Reagovat

Pantoflíčku, jsem ráda že chutnalo.

3 T. T. | 20. ledna 2008 v 13:11 | Reagovat

Taktéž si je dělávám...když játra, tak jedině tenhle recept :)...ať ti to pořád tak skvěle vaří

4 Alena Alena | E-mail | Web | 20. ledna 2008 v 18:47 | Reagovat

T., děkuji za kompliment.-:)

5 Zuzana Zuzana | E-mail | 7. dubna 2008 v 3:16 | Reagovat

Ahoj,mám jen malou poznámku co se týče solení jater.Játra z drůbeže

   můžeme solit během přípravy aniž by ztvrdla.Jatýrka obzvláště drůbeží

   a králičí(platí o solení totéž co pro drůbeží)zbožnuji.

  Před přípravou nesolíme játra hovězí a vepřové.

6 Zuzana Zuzana | E-mail | 7. dubna 2008 v 3:17 | Reagovat

malá oprava-:)játra vepřová

7 Alena Alena | E-mail | 7. dubna 2008 v 8:15 | Reagovat

Zuzano,

doba přípravy je natolik krátká, že osolená jatýrka neztvrdnou. Pokud je osolíš až na závěr, určitě tím nic nezkazíš. :-) Já je solím na závěr už ze zvyku. Děkuji za milou návštěvu a těším se na příští. Zdraví Alena

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.