Králík na rozmarýnu

18. ledna 2008 v 15:36 | Alena |  Drůbež

Rozpočet je na 2 porce

  • 2 zadní králičí stehna
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu (nebo přiměřené množství sušeného)
  • 100 g anglické slaniny
  • 400 g brambor
  • 2 červené cibule
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř na dochucení

Králičí stehna osolte a opepřete, posypte nasekaným rozmarýnem a zabalte je do slaniny.

Zapékací misku potřete olejem. Brambory dobře omyjte, nakrájejte je na kolečka asi pět milimetrů široká. Naskládejte je do pekáče, stejnoměrně posolte a položte na ně králičí stehna zabalená do slaniny.

Cibuli oloupejte, nakrájejte na osminy a zastrkejte ji k masu a bramborám.


Podlijte trochou vody a dejte do vyhřáté trouby upéct.

Dobrou chuť!

Mohlo by Vás také zajímat:

Králík na hořčiciJátra na zázvoru

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 pantoflíček pantoflíček | 18. ledna 2008 v 18:53 | Reagovat

Vypadá to velmi pěkně. Jen co dostanu králíčka, hned vyzkouším.

2 Bali Bali | Web | 19. ledna 2008 v 17:28 | Reagovat

opět to vypadá velmi chutně. Rozmarýn používáme také dost často. Bylinky si pěstujeme ;-)

Králíka mam moc ráda. Babička často dělávala králičí řízky, to byla dobrota. A doamděláme králíka na hořčici, což je také moc mňam.

3 dumark dumark | Web | 29. února 2008 v 14:04 | Reagovat

Znáš Králíka na smetaně??? velmi chutné. Jestli bys ho chtěla, tak napiš na dumark@seznam.cz a nebo na stránky www.dumark.blog.cz

4 Alena Alena | E-mail | 29. února 2008 v 18:09 | Reagovat

Pantoflíčku a Bali,

omlouvám se za pozdní reakci. Přehlédla jsem vaše příspěvky. Děkuji za pěkné komentáře.

Dumarku, králíka na smetaně znám, máš pravdu je to chutné! Ozvu se.

5 lydia lydia | 30. dubna 2008 v 18:05 | Reagovat

Milá Aleno, nedávno jsem uvařila. Chutnalo to výborně:-)

Králíka často nemám, v dětství jsme jich jedli hodně, potom až syn začal všem malým králíkům dávat jména, tak jsme je nějak nechtěli:-)

Krásnou čarodějnickou noc :-). Třeba se v letu někde sejdeme:-))

Lydia

6 Alena Alena | E-mail | 30. dubna 2008 v 19:29 | Reagovat

Lydia,

u nás králík bývá taky málo. Ty mražené kupované nejsou to "pravé ořechové"

Tobě přeji taky krásnou čarodějnickou noc. V letu se budu pořádně koukat, tak se snad uvidíme. :-))))

7 Ajina Ajina | E-mail | Web | 8. června 2012 v 19:50 | Reagovat

Dostala jsem od kamaráda králika. Recept mě zaujal.

8 Alena Alena | Web | 8. června 2012 v 19:56 | Reagovat

[7]: To jsem ráda, že recept zaujal! :-) Ať je králík připraven jakkoliv, hlavně ať chutná :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.