Kotlety z bavorského lesa

6. ledna 2008 v 23:16 | Jitka |  Vepřové maso

Budete potřebovat:
  • 4 vepřové kotlety bez kosti (dobré jsou i plátky z vepřové kýty)
  • 3-4 utřené stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 1/2 hrnku mouky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 g lesních na plátky nakrájených hub (mohou být i sušené a namočné v teplé vodě)
  • 6 zelených šalotek na jemno nakrájeých
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 300 ml černého piva
  • 2 lžíce kyselé smetany (nemusí být)

Na oleji osmažte česnek a přidejte naklepané, osolené a v mouce obalené kotlety. Osmažte je do hněda a vyjměte.

Do pánve přidejte lžíci oleje a osmažte šalotky a houby.
Kotlety vraťte na pánev, posypte je tymiánem a zalijte černým pivem. (Pivo se vypaří a zůstane jenom chuť sladu). Přikryjte a duste asi 15 minut. Ke konci varu přidejte smetanu.

Kotlety dejte na nahřáté talíře a polijte je omáčkou.

Podávejte s těstovinami.

Dobrou chuť!


 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 7. ledna 2008 v 10:10 | Reagovat

dělám podobné, ale bez piva a hodně moc česneku a sušených hub. Nejradši to má s rýží nebo br.šiškama.

2 Alena Alena | E-mail | Web | 7. ledna 2008 v 10:42 | Reagovat

Taky je tak dělávám a docela často, ale tyhle s pivem jsou jiné a moc chutné.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.