Irská krémová káva - Irish Coffee Cream

15. ledna 2008 v 14:26 | Alena |  Talíř sladkostí ze světa

Doba přípravy: 15 minut + chlazení
Doba vaření: 3-5 minuty
4 porce

Co budete potřebovat:
  • 200 g kvalitní hořké čokolády, nasekané
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce irské whisky Jameson

Kávový krém:
  • 200 ml smetany ke šlehání, alespoň se 33% tuku
  • 3 polévkové lžíce moučkového cukru, prosetého
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 1 čajová lžička horké vody, na rozpuštění kávy
  • kakaový prášek na posypání

Jak na to:

Nasekanou čokoládu dejte do misky. Smetanou a cukr dejte do rendlíku a zahřívejte až těsně k bodu varu. Nalijte na čokoládu a dobře promíchejte až bude směs hladká a krémová. V případě, že čokoláda netaje, dejte misku nad hrnec s horkou vodou. Ujistěte se, že se miska nedotýká vody. Vmíchejte whisky a nechejte vychladnout na chladném místě. Ganache občas promíchejte, aby se
nevytvořil na povrchu škraloup.

Rozdělte náplň do čtyřech sklenic nebo pohárů a zatímco se připravuje kávová smetana,
nechejte ganache ještě v lednici chladit.

Ušlehejte smetanu a cukr do pevného krému. pak zašlehejte kávový extrakt. Na kávový extrakt použijte 1 polévkovou lžíci instantní kávy rozpuštěnou v 1 lžičce horké vody.
Tuhým vyšlehaným kávovým krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou trubicí a krémem ozdobte ganache. Před podáváním lehce poprašte kakaovým práškem.

Autorství: Le Cordon Bleu Home collection Chocolate

Tip:

Pokud nechcete nebo nemůžete čekat na ganache až vystydne, můžete Irish Coffee Cream podávat teplý.

Dobrou chuť!


Mohlo by Vás také zajímat:

Báječný dortČokoládový browniesMouřenín v košili

 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 DolceVita DolceVita | Web | 15. ledna 2008 v 19:03 | Reagovat

Báječná káva! Fotografie vzbudily mou chuť a jdu si tu svou podvečerní kávu uvařit :-) Stránky jsem si dala do oblíbených, neboť se na nich vaří právě to, co já mám nejraději :-) Díky za doprovodné fotografie, ty vytvářejí iluzi dokonalého labužnického požitku. Těším se na další receptury, Šárka *

2 Alena Alena | E-mail | Web | 16. ledna 2008 v 11:40 | Reagovat

Šárko,

káva je opravdu báječná. Tento Jitčin  famózní recept se u nás zabydlel už dávno. A vždycky uspěje.

Fotografování dá hodně přemýšlení, zkoušení jak co nejlépe vyfotit hotový pokrm, jak jej naaranžovat, ne jenom vyfotit talířek s jídlem. Někdy se to podaří lépe, jindy hůře. Učím se holt celý život. Alena

3 DolceVita DolceVita | Web | 16. ledna 2008 v 13:57 | Reagovat

Dávám ti za pravdu, že fotografovat jídlo je velmi prekérní situace :-) Ten objekt na talíři se ne vždy tváří usměvavě a pokud chybí dobré světelné podmínky, tak i chutné jídlo vypadá celkem nevábně. Ovšem když se to povede! ... stojí to za ty pokusy :-) Já se taky učím a asi se to nikdy nenaučím. Občas se mi  něco povede a to mi docela stačí ke štěstí. Šárka

P.S. Máš tu hodně dobré inspirace a fotky pošťouchnou k samotné realizaci. Určitě se brzy do něčeho pustím.

4 Hanka Hanka | Web | 12. listopadu 2011 v 19:34 | Reagovat

Ali, díky za upozornění, tahle lahůdka stojí za vyzkoušení! :-P  Hanka :-)

5 Alena Alena | Web | 12. listopadu 2011 v 22:39 | Reagovat

[4]: Hani, ať chutná ! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.