Francouzské kuře po Slovensku

6. ledna 2008 v 14:35 | Alena |  Drůbež

Budete potřebovat:
  • 1 kuře
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžička solamylu
  • 150 g uzeného sýra
  • 200 ml kysané smetany
  • 1 lžička francouzské hořčice

Kuře pokrájejte na menší kousky, osmažte je na směsi olivového oleje a másla. Osolte a opepřete, kousky kuřete přikryjte a duste do měkka. Maso přeložte na teplý talíř.


Slijte přebytečný tuk a do výpeku přijejte víno, ve kterém jste rozmíchali solamyl. Chvíli povařte, přisypte nastrouhaný sýr a vařte, dokud se sýr nerozpustí.


Přidejte smetanu, rozmíchanou s hořčicí a vše dobře promíchejte.

Kousky kuřete uložte na plech, zalijte omáčkou a vložte do rozehřáté trouby. Zapečte do růžova.

Podávejte s bramborovou kaší.

(Inspirace z kuchařky Petra Novotného).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 6. ledna 2008 v 16:07 | Reagovat

jéé, to by mi chutnalo ;-)

a má to dobrý název :-))

2 Alena Alena | E-mail | Web | 6. ledna 2008 v 18:36 | Reagovat

Bali,

nám chutnalo :-) Víno jsem dala suché Rulandské šedé ze Znojma  a chutnalo nám i to. :- ))

3 forbidden-snowflake forbidden-snowflake | 7. února 2009 v 21:51 | Reagovat

Děkuju za receptík, moc nám chutnalo :)

4 Ajina Ajina | E-mail | Web | 24. září 2010 v 15:13 | Reagovat

Krása, úplně se mi sbíhají sliny. Udělám o víkendu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.