Čínské maso na špagety

16. ledna 2008 v 14:32 | Alena |  Vepřové maso

  • 500 g vepřového plecka
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, posekaného
  • 2,5 cm dlouhý kořen zázvoru, nastrouhaný
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 100 ml vývaru, může být i z kostky
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 1 lžíce worchestrové omáčky
  • 1 lžíce cukru

Maso nakrájejte na malé kostičky nebo umelte mlýnkem na maso s velkými otvory.
Nakrájené nebo namleté maso smíchejte se sójovou omáčkou.

Rozehřejte wok, přidejte olej a nechte rozpálit. Vhoďte česnek a zázvor, promíchejte, ihned přidejte maso a osmahněte.


Přidejte ostatní ingredience, zamíchejte, případně dochuťte a můžete podávat. Na talíři můžete přizdobit nějakou zelenou bylinkou.

Dobrou chuť!
 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.