Bavorský zelný salát

6. ledna 2008 v 23:04 | Jitka |  Saláty

Na salát budete potřebovat:
  • malá hlávka bílého hlávkového zelí (asi 800 g)
  • 1 lžička soli
  • 100 g libovější uzené slaniny
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 125 ml vody
  • 1 lžička sypkého polévkového koření
  • 2 lžičky kmínu, nebo podle chuti
  • 1 lžička pikantní hořčice
  • 3 lžíce vinného octa
  • 4 lžíce oleje
  • 1 svazek petrželky
  • pepř

Zelí očištěte a nakrájejte na tenké nudličky. Vložte do mísy, přidejte sůl a pepř.
Drobně nakrájejte cibuli a česnek a na malé kostičky slaninu, asi na centimetrové kostky.

Rozehřejte pánev, nalijte lžíci oleje a osmažte slaninu. Se slaninu stále míchejte, nemá být hnědá. Přidejte cibuli i česnek a osmažte je doměkka. Přilijte vodu, sypké polévkové koření a přiveďte do varu. Sundejte z ohně, vmíchejte kmín, hořčici, ocet a 3 lžíce oleje.

Zálivku nalijte na zelí a nechejte odpočinout v pokojové teplotě alespoň 3 hodiny. Před podáváním posypte zelí nakrájenou petrželkou.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Anonym Anonym | 28. dubna 2011 v 12:36

kokotina fuj takovej hnus jsem ještě nejedl. :-!

2 Alena Alena | Web | 28. dubna 2011 v 12:59

[1]: Anonym 77.48.242.136, taky názor. Děkuji za návštěvu.

3 katka katka | 30. června 2012 v 11:07

Výborné. Děkuji za skvělý recept. Budu u vás hledat další inspiraci.

4 Alena Alena | E-mail | Web | 30. června 2012 v 11:19

[3]:Katka,
vždycky potěší, když chutná! :-) Děkuji za návštěvu a dobrou volbu při inspiraci. Přeji hezký den :-)

Komentáře jsou uzavřeny.