Bábovka ze šlehačky

4. ledna 2008 v 17:14 | Alena |  Moučníky a dezerty

Na bábovku budete potřebovat:
  • 3 vejce
  • 6 vrchovatých polévkových lžíc krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 8 navršených polévkových lžíc polohrubé mouky
  • 1 šlehačka (220 ml)
  • 1 prášek do pečiva

Elektrickým šlehačem vyšlehejte vejce s krystalovým cukrem i cukrem vanilkovým. Poté přidejte šlehačku, (může být klidně i kyselejší) a opět prošlehejte.

Do pěny přisypte mouku s práškem do pečiva a lehce promíchejte. Vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Nechejte si trošku těsta a přidejte do něj prosité kakao. Promíchejte a přilijte do světlého těsta středem pěkně do kroužku.

Pečte 40 - 45 minut na 170ºC.
Upečenou nechejte chvíli zchládnout, vyklopte na mřížku a nechte ji zcela vychladnout.


Studenou bábovku posypte moučkovým cukrem a podávejte.


Dobrá rada z komentářů od Lydie
  1. Šlehačku ušlehejte a vmíchejte na závěr do těsta. Bábovka je ještě jemnější.
  2. Kakao nahraďte 50 g strouhané hořké čokolády, do druhé poloviny těsta dejte 4 lžíce nastrouhaných ořechů. (Mouku snižte o 3 lžíce).

Obrázek vylepšené bábovky věnuji Lydii.


Dobrou chuť!


 

12 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 lydia lydia | 26. ledna 2008 v 18:59 | Reagovat

Aleno, mám podobný recept, já vmíchám nakonec do těsta  šlehačku ušlehanou. Peču často . Zrovna včera jsem pekla, potřebovala jsem rychlý moučník pro návštěvu. Bábovka je velmi jemná a velmi dobrá.

2 Alena Alena | E-mail | Web | 26. ledna 2008 v 19:38 | Reagovat

Lydia, díky za dobrý tip. Ušlehaná šlehačka tomu dá určitě jiný rozměr. Asi zítra upeču, šlehačku ušlehám a dám vědět.

3 Alena Alena | E-mail | Web | 27. ledna 2008 v 14:25 | Reagovat

Tak mně to nedalo a bábovku jsem upekla. Je opravdu nadýchanější. Tahle bábovka je fakt rychlovka a může se upéct, už když hosté klepou na dveře. :-)

4 lydia lydia | 27. ledna 2008 v 15:02 | Reagovat

U nás bábovka už není, vlastně se ztratila hned po upečení. Já jsem místo kakaa nastrouhala do poloviny těsta hořkou čokoládu, do druhé poloviny jsem dala zbytek mletých ořechů od vánoc. Bábovka stojí za vyzkoušení.

5 Alena Alena | E-mail | 24. května 2010 v 11:35 | Reagovat

Lydie, promiň za pozdní odpověď. Nějak mi to uniklo. :-( Tvoje rady jsou fantastické, připsala jsem je pod recept. Děkuji!
Alena

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.