Houbový kuba

21. prosince 2007 v 16:35 | Alena |  Houby

Na houbového kubu budete potřebovat

  • 300 g ječných krup (číslo 3)
  • 1 cibule
  • 3 lžíce sádla, nejlépe kachního
  • 150 g sušených hub
  • 2-3 stroužky česneku
  • čerstvě mletý pepř,
  • majoránka a sůl

Kroupy properte a nechte na sítu dobře okapat. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, zahřejte sádlo a cibuli na něm zpěňte. Přidejte kroupy, osmažte je a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Uvařte doměkka.

Houby namočte na 30 minut do teplé vody. Po slití z nich zlehka vymačkejte vodu. V rendlíku rozehřejte sádlo a houby na něm 10 minut duste.

Oloupejte česnek a prolisujte jej v lisu na česnek. Kroupy promíchejte s houbami, česnekem, pepřem, majoránkou a osolte.

Formu na zapékání vymažte sádlem a naplňte jí směsí hub a krup. Povrch pokropte trochou sádla a zapékejte 20-25 minut v troubě rozpálené na 180º C.

Pokud máte vepřové sádlo, které zbylo po pečeném vepřovém bůčku, neváhejte jej použít. Výpek z vepřového masa je v kubovi lepší než kachní sádlo. Dodá pokrmu skvělou chuť.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře jsou uzavřeny.