Těstoviny s tuňákem a olivami

19. prosince 2007 v 10:32 | Alena |  Ryby a mořské plody

  • 500 g špaget
  • 1 plechovka tuňáka
  • 1 plechovka rajčat s bazalkou
  • 1/2 palice česneku (může být i celá)
  • 2 feferonky
  • 1/2 šálku vypeckovaných zelených oliv
  • bazalka nebo oregano
  • panenský olivový olej
  • sůl


  • Uvařte těstoviny "al dente", během varu si připravte tuňákovou omáčku.

    Na olivovém oleji zlehka osmahněte plátky česneku, přidejte nakrájené feferonky, po chvíli také sušené nebo čerstvé bylinky. Přilijte rajčata z plechovky a nechejte povřít. Neváhejte s přidáním oliv a tuňáka. Přisolte, přikryjte poklicí nechejte chvíli podusit.


    Množství jednotlivých surovin se řídí výhradně chutí. Někdy je možné udělat omáčku s jednou feferonkou a černými nebo s jakkoliv plněnými olivami.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 20. března 2008 v 13:03

jéjé, to jsme zrovna měly s Lenkou v pátek na oběd ;-)

2 Alena Alena | E-mail | 20. března 2008 v 18:06

Bali, tohle jídlo je u nás moc oblíbené. Díky za pěkný recept z neméně pěkné kuchařky. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.