Sýrová koule

20. prosince 2007 v 22:14 | Alena |  Sýrové pokrmy
Blíží se konec roku a inspirace na přípravu silvestrovských specialit není nikdy dost. Možná se budete sýrovou koulí inspirovat. Je to chutné, zajímavé a netradiční pohoštění.


Na kouli budete potřebovat

  • 150 g krémového sýra (např. Apetita)
  • 100 g jemně strouhaného netučného tvrdého sýra nebo sýra s modrou plísní
  • 1 menší cibule velmi jemně nakrájená, může být i červená
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 100 g hrubě mletých ořechů nebo mandlí

V mixéru nebo metlou v misce prošlehejte všechny přísady kromě ořechů. Navlhčenýma rukama zformujte směs do koule. Kouli obalujte tak dlouho ve strouhaných ořechách nebo mandlích, až jsou všechny nabalené.

Nyní kouli opatrně zabalte do alobalu a dejte na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ji nechejte stát asi 20 minut v pokojové teplotě.

K sýrové kouli nabídněte výběr různých krekerů. Vaši hosté si nabírají sýr s krekery jako lžičkami.

Sýry se mohou kombinovat tak, jak je máte rádi, jak se říká, žádné meze se nekladou. Musíte ale kombinovat tak, aby se hmota spojila.

Dobrou chuť!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | E-mail | Web | 21. prosince 2007 v 7:01

To se mi líbí, asi se objeví na stole, ale až na silvestra. Ale udělám z toho prťavé kuličky - jednoudohubky, to bude asi lepší. :-D

2 Alena Alena | 22. prosince 2007 v 1:38

Mánku,

dobrý nápad s těmi prťavými kuličkami. Určitě budou skvělé a budou taky skvěle vypadat! Díky za tip. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.