Vepřové Šuei Ču Žou

23. prosince 2007 v 14:36 | Alena |  Vepřové maso

Budete potřebovat:
  • 400 g vepřové kýty
  • 1 vejce
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • olej na smažení
  • 3 lžíce oleje na osmažení zelí a špenátu
  • 100 g hlávkového zelí
  • 100 g lístků špenátu
Omáčka
  • 1 šálek vývaru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína
  • půl lžičky wei-su (glutasol) nemusí být, ale zvýrazňuje chuť
Zálivka
  • 1 lžíce oleje
  • špetka jamajského pepře nebo koření pěti vůní
  • půl lžičky drcených chilli papriček

Odleželé, tuku zbavené maso z vepřové kýty nakrájejte na kostky 2x2 centimetry nebo na hranolky 2 centimetry široké a 5-6 centimetrů dlouhé. Důkladně smíchejte s vejcem, škrobem a sojovou omáčkou. Nechejte asi 20 minut odležet.

Na větší dávce středně horkého oleje maso postupně opečte, zceďte a nechejte okapat.


Ve woku rozpalte 3 lžíce oleje, vložte na kostky krájené zelí a oprané lístečky čerstvého špenátu.


Osmahněte a velmi krátce poduste.


Přidejte okapané maso a všechny suroviny na omáčku.
Nechte jen velmi krátce prohřát.


Maso dejte na nahřátou porcelánovou mísu. V pánvi rozpalte lžíci oleje, opražte hrubě mletý jamajský pepř a chilli papričky. Tímto olejem přelijte připravený pokrm a velmi horký podávejte.


Recept je z čínské kuchařky vydané v roce 1978.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.