Steak na zeleném pepři

29. prosince 2007 v 20:18 | Alena |  Vepřové maso

Budete potřebovat
  • 4 řízky z vepřové kýty (nebo jakékoliv)
  • 100 g hermelínu
  • 50 g uheráku
  • 1 lžíce zeleného nakládaného pepře
  • 1 šlehačka
  • worčestrová omáčka

Okořeněné a mírně naklepané řízky zprudka opečte na oleji. (zůstanou tak šťavnaté). Vyndejte je z pánve a dejte do zapékací misky.

Na zbylém tuku orestujte kuličky zeleného pepře. Řízky poklaďte salámem a hermelínem a posypte orestovaným nakládaným pepřem.

Šlehačkou rozmíchejte s worčestrovou omáčkou. Přelijte řízky a dejte zapéct do předehřáté trouby asi na 15-20 minut.

Podávejte s opečenými brambory nebo hranolky.

Dobrou chuť!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | E-mail | Web | 30. prosince 2007 v 9:45 | Reagovat

Alči, to vypadá moc pěkně. Myslím, že už vím, co bude dnes k obědu! :-D

2 Alena Alena | E-mail | Web | 30. prosince 2007 v 10:41 | Reagovat

Mánku, tak ať chutná! :-)

3 Mánek Mánek | E-mail | Web | 30. prosince 2007 v 14:52 | Reagovat

Bylo to SUPER!!! Díky!

4 Alena Alena | E-mail | Web | 30. prosince 2007 v 19:32 | Reagovat

Jsem ráda, že chutnalo. :-))

5 Jirka Jirka | E-mail | 23. prosince 2009 v 12:10 | Reagovat

Naprosto jednoduše luxusní recept. Pro veliký úspěch je dnes opět k obědu ;).

6 Alena Alena | E-mail | Web | 28. března 2010 v 12:39 | Reagovat

Jirko díky :-)

7 mimimiimimimi mimimiimimimi | 27. ledna 2011 v 9:21 | Reagovat

:-!  :-!  :D  ???  :-x

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.